Μην χασετε

Λάδι καρύδας: Τα οφέλη του για το πρόσωπό σου, σύμφωνα με τους δερματολόγους

Είναι το κλειδί για τέλειο δέρμα;

Advertisements

Το λάδι καρύδας ανήκει στη λίστα των προϊόντων που τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει ιδιαίτερα δημοφιλή, και πολλά άτομα ορκίζονται σε αυτό για τη σωτηρία του δέρματος τους. Ποια όμως είναι η πραγματικότητα; Είναι το λάδι καρύδας πραγματικά το συστατικό-θαύμα ομορφιάς που έχουμε ανάγκη;

Ο δερματολόγος Joshua Zeichner μοιράζεται όσα πρέπει να μάθεις πριν απλώσεις λάδι καρύδας σε όλο το πρόσωπό σου.

Διάβασε περισσότερα μυστικά που θα σε βοηθήσουν να παραμείνεις όμορφη για πάντα!

Ποια είναι τα οφέλη της περιποίησης προσώπου με λάδι καρύδας;
Παρά το γεγονός ότι το λάδι καρύδας έχει τη φήμη πως αποτελεί μια τέλεια, ενυδατική κρέμα χάρη στην περιεκτικότητα σε λιπαρά οξέα, αυτή είναι η αλήθεια: Το λάδι καρύδας είναι πραγματικά πάρα πολύ παχύ για να απορροφηθεί από τους πόρους σου και να ενυδατώσει επαρκώς το δέρμα σου. Στην πραγματικότητα, όλα τα έλαια δεν είναι τα ιδανικότερα σε ό,τι αφορά την ενυδάτωση.

Τεχνικά, είναι καλύτερο όταν χρησιμοποιούνται ως το τελικό βήμα στην ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας, για να “κλειδώσουν” την ενυδάτωση και τα προϊόντα που εφαρμόζονται πριν από αυτήν και όχι ως ενυδατική κρέμα. Και το έλαιο καρύδας δεν είναι διαφορετικό από αυτά, λέει ο Zeichner.

Εάν θέλεις να εφαρμόσεις λάδι καρύδας στο πρόσωπό σου, εφάρμοσε το πάνω από ένα στρώμα ενυδατικής κρέμας για να το κάνεις αποτελεσματικό.

Βοηθάει το λάδι καρύδας με τα σπυράκια;
Στο ίντερνετ μπορείς να βρεις επιχειρήματα για να υποστηρίξεις κυριολεκτικά την οποιαδήποτε άποψη, γι ‘αυτό μπορεί να είναι δύσκολο να βρεις την αλήθεια για το λάδι καρύδας και τα σπυράκια.

“Το λάδι καρύδας μπορεί να είναι χρήσιμο για τη θεραπεία του δέρματος που είναι επιρρεπές στην ακμή, επειδή έχει υψηλά επίπεδα λινολεϊκού οξέος που καταπραΰνει το δέρμα, κάτι που λείπει από το δέρμα ανθρώπων με ακμή”, λέει ο Zeichner. “Περιέχει επίσης λαουρικό οξύ, το οποίο θεωρείται ότι είναι αντιμικροβιακό και μειώνει τα επίπεδα βακτηρίων που προκαλούν ακμή στο δέρμα και μειώνει τη φλεγμονή”.

Advertisements

Κάποιοι με ακμή ή λιπαρό δέρμα εξακολουθούν να βρίσκουν λάδι καρύδας πολύ βαρύ για τα πρόσωπό τους. “Ό καθένας είναι διαφορετικός”, λέει ο Zeichner. “Αν προτιμάς ένα φυσικό λάδι προσώπου, μπορείς σίγουρα να δοκιμάσεις το λάδι καρύδας στο δέρμα σου, αλλά αν καταλήξει να σου προκαλέσει σπυράκια, θα ξέρεις ότι είναι πάρα πολύ βαρύ για εσένα.”

Συνολικά, είναι καλό να χρησιμοποιείς το λάδι καρύδας στο δέρμα σου;
Αν δεν θεωρείς τα σπυράκια ως “επιβλαβή”, το λάδι καρύδας είναι αρκετά ακίνδυνο να δοκιμάσεις, σύμφωνα με τον Zeichner. Αλλά είναι πραγματικά το μαγικό, θαυμάσιο, πολυδύναμο συστατικό περιποίησης της επιδερμίδας; Πιθανώς όχι.

Διάβασε περισσότερα μυστικά που θα σε βοηθήσουν να παραμείνεις όμορφη για πάντα!

Ως καθαριστικό και προϊόν αφαίρεσης μακιγιάζ, ναι, λειτουργεί (αλλά μπορεί επίσης να αφήσει ένα υπόλειμμα που μπορεί να φράξει τους πόρους), και ως λάδι προσώπου τελευταίου βήματος, σίγουρα, θα σε βοηθήσει. Όμως, σε ό,τι αφορά τη θεραπεία ακμής, αυτό που μπορεί να λειτουργήσει σε κάποιον άλλο ίσως να μην λειτουργήσει για εσένα – και, ρεαλιστικά, πιθανώς δεν θα λειτουργήσει όπως και άλλες δοκιμασμένες και πραγματικές θεραπείες εκεί έξω.

πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα