Μην χασετε

Καταπολέμησε την υγρασία από τη ντουλάπα εύκολα και γρήγορα

Η υγρασία είναι ένα πρόβλημα που τα τελευταία χρόνια απασχολεί πολλά σπίτια λόγω κακής μόνωσης, κατασκευής αλλά έλλειψης θέρμανσης. Ωστόσο, το πρόβλημα γίνεται εντονότερο όταν η υγρασία περνά στη ντουλάπα και τα ρούχα με αποτέλεσμα να τα καταστρέφει λόγω της άσχημης μυρωδιάς αλλά και της άσχημης υφής τους. Εμείς βρήκαμε δύο λύσεις για να απαλλαγείς μια για πάντα από την υγρασία στο συγκεκριμένο χώρο σήμερα κιόλας.

Advertisements

Το πρώτο αρκετά απλό και οικονομικό κόλπο είναι να πάρεις μερικές λευκές κιμωλίες, να τις δέσεις όλες μαζί και να τις κρεμάσεις στο εσωτερικό της ντουλάπας. Αμέσως θα δεις τη μυρωδιά να εξαφανίζεται αφού η κιμωλία θα έχει απορροφήσει εξ ολοκλήρου την υγρασία του χώρου.

Αν το πρόβλημα της υγρασίας είναι πιο έντονο, τότε θα πρέπει να στραφείς σε ένα πιο δραστικό μέτρο. Βάλε σε μια λεκάνη χλιαρό νερό και λίγο χλωρίνη και τρίψε με ένα σφουγγάρι τις επιφάνειες που έχουν μούχλα. Άφησε το μείγμα να δράσει για 15 λεπτά και μετά πέρασε τις με ένα καθαρό πανί. Άνοιξε τα παράθυρα και άφησε να στεγνώσει καλά η ντουλάπα πριν τη γεμίσεις με ρούχα. Επιπλέον, καλό θα ήταν κάθε φορά που αερίζεις το δωμάτιο, να ανοίγεις και τις πόρτες των ντουλαπιών καθώς και αυτές χρειάζονται καθαρό αέρα.

Καλή επιτυχία!

πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα