Μην χασετε

Διώξε την άσχημη μυρωδιά από το πλυντήριο ρούχων εύκολα και γρήγορα

Μπορεί να είναι μια οικιακή συσκευή που χρησιμοποιείται για να καθαρίζει τα ρούχα, ωστόσο χρειάζεται και αυτή καθάρισμα, αφού τείνει να μαζεύεται υγρασία με αποτέλεσμα να μυρίζει άσχημα. Έτσι, ο κάδος του πλυντηρίου χρειάζεται που και που μια περιποίηση, για να  διατηρείται καθαρός και με ωραία μυρωδιά. Για να καταλάβεις αν χρειάζεται και το δικό σου καθάρισμα αρκεί να ανοίξεις την πόρτα του, αν μυρίζει όμορφα τότε είσαι σε καλό δρόμο ακόμη, σε αντίθετη περίπτωση καθάρισέ το άμεσα κιόλας.

Advertisements

Για να διώξεις λοιπόν, τη δυσοσμία αλλά και για να εξασφαλίσεις την απόλυτη καθαριότητα των ρούχων σου, αρκεί να χρησιμοποιήσεις δύο υλικά που σίγουρα έχεις στην κουζίνα σου και είναι ειδικά για τον καθαρισμό ακόμη και της μούχλας αλλά και για την απολύμανση. Λευκό ξύδι και μαγειρική σόδα. 

Άδειασε τον κάδο και βάλε το πρόγραμμα στους 90 βαθμούς. Ξεκίνα τη λειτουργία του πλυντηρίου και μόλις γεμίσει ο κάδος με νερό, τοποθέτησε στη θήκη του απορρυπαντικού δύο κούπες λευκό ξύδι. Άφησε το πλυντήριο να ολοκληρώσει κανονικά το πρόγραμμα και μετά βάλτο ξανά να λειτουργήσει στο σύντομο πρόγραμμα ώστε να γεμίσει ο κάδος πάλι με καθαρό νερό.

Αν επιθυμείς ακόμη καλύτερο αποτέλεσμα χρησιμοποίησε και τη μαγειρική σόδα. Ρίξε 1/4 της κούπας μαγειρική σόδα σε ίδια ποσότητα νερού και τοποθέτησέ τα στη θήκη του απορρυπαντικού. Έπειτα, ρίξε δύο κούπες ξύδι μέσα στον κάδο και βάλε ένα δυνατό πρόγραμμα πλύσης. Αφού τελειώσει όλη η διαδικασία βάλε το πλυντήριο να ξεπλύνει τον κάδο με σκέτο νερό.

Αφού τελειώσεις με το καθάρισμα, να θυμάσαι πως για να μη δημιουργηθεί ξανά βρωμιά αρκεί να αφήνεις την πόρτα του ανοιχτή μετά από κάθε πλύση.

πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα