Μην χασετε

«Για να κάνετε ακριβούς γάμους και να πληρώνετε 200 ευρώ μακιγιάζ και μαλλιά έχετε λεφτά, στα διαζύγια κάνετε τσιγκουνιές» μου είπε ο δικηγόρος

Με λένε Βασιλεία και αποφάσισα να σας γράψω για την απαράδεκτη συμπεριφορά δικηγόρου που πήγα χθες για να κάνω αίτηση διαζυγίου και μου μίλησε με τον χειρότερο τρόπο. Ας τα πάρω όμως από την αρχή.

Advertisements

 

Με τον άντρα μου ήμασταν μαζί 10 χρόνια και μετά από δύο παιδιά αποφασίσαμε να χωρίσουμε γιατί δεν τα πηγαίναμε καλά. Προσπαθήσαμε και δεν μας βγήκε και έτσι αρχίσαμε τη διαδικασία. Χθες που λέτε πήγα σε δικηγόρο που μου πρότεινε η κουμπάρα μου.

Από την αρχή δεν μου άρεσε το ύφος του. Ήταν αλαζονικό και υπεροπτικό, δεν σου άφηνε περιθώρια να κάνεις πολλές ερωτήσεις. Σαν να είχα απέναντί μου μαγαζάτορα, τόσο το συναινετικό τόσο το αντιδικία και μη με ζαλίζεις και πολύ. Και έρχεται η κουβέντα στο οικονομικό.

Μου ζήτησε 800 ευρώ για το συναινετικό χωρίς ΦΠΑ φυσικά. Να τα δώσω δεν είπα όχι, το θέμα είναι ότι αλλάζει όλη μου η ζωή και πρακτικά όχι προς το καλύτερο. Που θα πει ότι πιθανόν να πρέπει να μετακομίσω συν νταντά που χρειάζομαι για να κρατάει τα παιδιά τώρα που δεν θα υπάρχει σύζυγος και πολλά άλλα έξοδα. Δεν τον αφορούν τον δικηγόρο οι εκκρεμότητες του καθενός, κατανοητό, αλλά είναι και λογικό να ρωτήσω αν μπορούσε να μου κάνει μια καλύτερη τιμή ή τουλάχιστον να τα έδινα σε 2-3 δόσεις.

 

Ποιος είδε Τον Θεό και δεν τον φοβήθηκε!

“Για να κάνετε ακριβούς γάμους και να πληρώνετε 200 ευρώ μακιγιάζ και μαλλιά, έχετε, όταν είναι να βγάλετε διαζύγιο τα τσιγκουνεύεστε όλοι!” μου είπε θιγμένος υψώνοντας τον τόνο της φωνής του. Αρχικά ξαφνιάστηκα. Και μετά ύψωσα και εγώ τη δική μου.

“Και τί θα πει αυτό; ΠΡΟΦΑΝΩΣ και είχα περισσότερα χρήματα όταν παντρευόμουν. Δεν είχα υποχρεώσεις, δεν είχα παιδιά, δεν είχα στεγαστικό δάνειο να με κυνηγάει. Δεν ήταν ίδια η οικονομία προ 10 ετών με τώρα. Και που ξέρεις τί είδους γάμο έχει κάνει ο καθένας αν είναι πολιτικός ή λιτός ή φτηνός; Που ξέρεις αν εγώ πήγα στην εκκλησία με ένα φόρεμα και 10 καλεσμένους; Και τί σχέση έχει η αμοιβή του δικηγόρου με του Παπά; Να σας δώσω τότε τα 100 ευρώ που έδωσα στον Παπά να μας παντρέψει; Λυπάμαι αλλά δεν πάει αναλογικά κύριέ μου. Με αυτή τη λογική, τα έξοδα της γέννας θα έπρεπε να είναι ίδια με της κηδείας. Να σου λένε τόσα ξόδεψαν οι δικοί σου για να γεννηθείς, τόσα θέλουμε για να σε θάψουμε!” του είπα.

 

Advertisements

Πήρα την τσάντα μου και όπως έβγαινα έξαλλη, κάτι μουρμούρισε.

Να τους χαίρεστε τέτοιους δικηγόρους που βλέπουν τη δουλειά τους σαν εμπόριο και κόβουν κοστούμι ανάλογα με το πόσα φαντάζονται ότι έδωσες στον γάμο σου πριν από 150 χρόνια, σε άλλη ηλικία, υπό άλλες συνθήκες. Να σας πω επίσης ότι με φίλες μου που το συζήτησα μου είπαν κάποιες πως και οι δικοί τους δικηγόροι, τα ίδια τις έχουν πει.

Το έχετε κάνει σούπερ μάρκετ το επάγγελμά σας ορισμένοι και νομίζετε θα μας πατήσετε στην ανάγκη και θα μας πάτε καροτσάκι!

Αμ δε… καταγγελία στον σύλλογο ΑΜΕΣΑ!

Ευχαριστώ που διαβάσατε το γράμμα μου.

Βασιλεία

Από singleparent.gr

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα