Μην χασετε

Αποκτήστε Πεντακάθαρο Μπάνιο σε 2 Λεπτά με Αυτόν τον Τρόπο!

Ακολουθήστε τη διαδικασία που σας προτείνουμε και αποκτήστε το πιο καθαρό μπάνιο σε 2 μόλις λεπτά. Και ακόμα πιο σημαντικό… διατηρήστε το πεντακάθαρο για πολύ περισσότερο. 

Advertisements

Ξεκινήστε κάνοντας κάποιες μικρές αλλαγές στο μπάνιο σας που θα σας βοηθάνε στο καθάρισμά του.

Αλλάξτε την πλαστική κουρτίνα του μπάνιου σας με μια υφασμάτινη την οποία θα μπορείτε να βγάζετε και να πλένετε στο πλυντήριο ρούχων όποτε χρειάζεται. Οι πλαστικές κουρτίνες λερώνονται πολύ εύκολα και χρειάζονται μονίμως καθάρισμα στο χέρι. 

Αερίζετε το μπάνιο σας μετά από κάθε είδους χρήση. Ανοίγετε τα παράθυρά του αν έχει και την πόρτα του ιδίως μετά από ντους.

Δείτε επίσης: Πώς θα Γυαλίσετε Εύκολα και Γρήγορα τους Αρμούς από τα Πλακάκια του Μπάνιου!

Αμέσως μετά το ντους ακολουθείτε την παρακάτω ρουτίνα. 

Σκουπίζετε τους τοίχους σας μετά από κάθε ντους.

Πρώτο βήμα: Σκουπίζετε τους τοίχους. Οι τοίχοι μετά από ένα ζεστό μπάνιο γεμίζουν νερό το οποίο καλό είναι να σκουπίζετε αμέσως. Αν έχετε κουρτίνα στο μπάνιο είναι επίσης σημαντικό να στεγνώνετε τους τοίχους και το πάτωμα και το ίδιο σημαντικό είναι αν στο ντους σας έχετε τζάμι. Αυτή η διαδικασία θα σας πάρει 1-2 λεπτά.

Δεύτερο βήμα: Πριν προλάβουν αμέσως μετά το ντους να στεγνώσουν τα υπολείμματα σαπουνιού και σαμπουάν στην κουρτίνα, τα πλακάκια και την μπανιέρα ή τη ντουζιέρα φροντίζετε να τα καθαρίζετε. Ρίχνετε μπόλικο νερό και μην τα αφήνετε να κάθονται. 

Στεγνώνετε την ντουζιέρα και τους τοίχους της μπανιέρας σας μετά τη χρήση.

Δείτε επίσης: Γιατί πρέπει να βάλεις φλούδες λεμονιού πίσω από την… εξώπορτα

Advertisements

Τρίτο βήμα: Στεγνώνετε σημεία που μαζεύουν νερό. Πριν βγείτε από το ντους και ντυθείτε πάρτε ένα στεγνό βαμβακερό πανί που θα έχετε γι’αυτή τη δουλειά και στεγνώστε την ντουζιέρα σας καλά. Στεγνώνοντας γωνίες και επιφάνειες που τείνουν να μαζεύουν νερό με αποτέλεσμα να ευνοούν την υγρασία, γλιτώνετε από πολύ μελλοντικό καθάρισμα. Είναι πιο υγιές να αποτρέπετε την εμφάνιση της μούχλας παρά να την αφαιρείτε όταν εμφανίζεται.

Κάνοντας αυτά τα πολύ απλά βηματάκια μετά από κάθε μπάνιο ή ντους σας θα εξοικονομείτε πολύ χρόνο από ένα γενικό καθάρισμα του μπάνιου και θα διατηρείτε το μπάνιο σας πάντα καθαρό χωρίς προσπάθεια. 

Πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα