Μην χασετε

Ψαλίδι βλεφαρίδων: Μυστικά για σωστή χρήση και τέλειο βλέμμα

Αποκτήστε όμορφο και σαγηνευτικό βλέμμα με γυριστές, μακριές και πυκνές βλεφαρίδες χρησιμοποιώντας ένα απλό εργαλείο μακιγιάζ. Ο λόγος για το ψαλίδι βλεφαρίδων, η χρήση του οποίου μπορεί να απογειώσει την εμφάνιση σας.

Πολλές γυναίκες αποφεύγουν να το χρησιμοποιούν για να μην καταστρέψουν τις βλεφαρίδες τους. Αν όμως κάνετε μια συνετή και σωστή χρήση του ψαλιδιού για τις βλεφαρίδες δεν υπάρχει κίνδυνος για κάτι τέτοιο.

Πρόκειται για ένα εργαλείο που είναι εύκολο στην χρήση, δεν πονάει και μπορεί να κάνει ακόμη και τις πιο ίσιες βλεφαρίδες, καμπυλωτές και εντυπωσιακές.

Ανακαλύψτε τα βήματα για να χρησιμοποιήσετε το ψαλίδι βλεφαρίδων με σωστό τρόπο και να πετύχετε το τέλειο αποτέλεσμα, καθώς και τον τρόπο καθαριότητας και συντήρησης του.

Advertisements

Η σωστή χρήση για το ψαλίδι βλεφαρίδων:

Η εφαρμογή του ψαλιδιού για καμπυλωτές και σαγηνευτικές βλεφαρίδες δεν είναι δύσκολη. Αν γνωρίζετε μερικά βασικά μυστικά και κάνετε συνετή χρήση, δεν θα βλάψει τις βλεφαρίδες σας.

Τα βασικά βήματα χρήσης του ψαλιδιού για τέλειες βλεφαρίδες είναι:

1. Αρχικά καθαρίστε πολύ καλά τις βλεφαρίδες σας από μάσκαρα και στεγνώστε τις πλήρως. Προσοχή, δεν πρέπει να εφαρμόζετε πρώτα την μάσκαρα και μετά να χρησιμοποιείτε το ψαλίδι, διότι οι βλεφαρίδες σκληραίνουν με αποτέλεσμα να γίνονται δύσκαμπτες από την μπογιά και ευάλωτες στο σπάσιμο.

2. Πάρτε το ψαλίδι βλεφαρίδων και ανοίξτε το. Αν δεν έχετε θερμαινόμενο ψαλίδι βλεφαρίδων, μπορείτε προαιρετικά να το θερμάνετε ελαφρώς με το πιστολάκι για να πετύχετε καλύτερο αποτέλεσμα (περίπου 15-20 δευτερόλεπτα). Όπως τα μαλλιά, έτσι και οι βλεφαρίδες είναι τρίχες που καμπυλώνουν πιο εύκολα με την βοήθεια της θερμότητας. Προσέξτε όμως, το ψαλίδι πρέπει να είναι θερμό και όχι καυτό. Αν καίει πολύ ενδέχεται να πληγώσει και να κάψει τις βλεφαρίδες και το βλέφαρο σας.

Advertisements

3. Στη συνέχεια, σταθείτε ευθεία με τον καθρέφτη και τοποθετήστε το ψαλίδι κοντά στις ρίζες των βλεφαρίδων, προσέχοντας να μην πιάσετε το βλέφαρο και το τραυματίσετε. Προκειμένου να αποφύγετε κάτι τέτοιο, εφαρμόστε το ψαλίδι 1-2 χιλιοστά πιο έξω από τις ρίζες των τριχών.

4. Μόλις το τοποθετήσετε στο σωστό σημείο κλείστε το, ασκώντας ελαφριά πίεση για μερικά δευτερόλεπτα (7-10 είναι αρκετά). Δεν χρειάζεται να βάλετε δύναμη για να πετύχετε καλύτερο αποτέλεσμα, το μόνο που θα καταφέρετε είναι να πληγώσετε τις βλεφαρίδες σας.

5. Αν δεν έχει πιάσει καλά όλο το μήκος των βλεφαρίδων σας, μετακινήστε το λίγο και επαναλάβετε το ελαφρύ κλείσιμο.

6. Αφού τελειώσετε με τη χρήση του ψαλιδιού για τις βλεφαρίδες και έχετε δώσει την επιθυμητή καμπύλη, μπορείτε να εφαρμόσετε δυο στρώσεις από μάσκαρα. Το αποτέλεσμα θα είναι εκθαμβωτικό. Οι βλεφαρίδες σας θα δείχνουν μακριές, γυριστές και τέλειες.

► Αν πάλι θέλετε να τις κάνετε να δείχνουν πιο πυκνές μπορείτε να εφαρμόσετε πριν την μάσκαρα λίγη πούδρα. Πρόκειται για ένα από τα πιο απλά μυστικά για πυκνές βλεφαρίδες.

Καθαρισμός και συντήρηση ψαλιδιού βλεφαρίδων:

1. Τα μαξιλαράκια που διαθέτει το ψαλίδι για τις βλεφαρίδες θα πρέπει να αντικαθίστανται μόλις φθαρούν προκειμένου να μην πληγώσουν και καταστρέψουν τις βλεφαρίδες σας. Όταν δηλαδή δείτε πως τα μαξιλαράκια έχουν αλλάξει χρώμα, έχουν ξεφτίσει ή έχουν σκληρύνει, φροντίστε να τα αλλάξετε.

2. Όπως όλα τα εργαλεία του μακιγιάζ, έτσι και το ψαλίδι βλεφαρίδων χρειάζεται καθαρισμό. Με την χρήση του συσσωρεύονται στο μαξιλαράκι, αλλά και τον σκελετό του, βακτήρια και νεκρά κύτταρα του δέρματος, τα οποία στη συνέχεια μεταφέρονται στις βλεφαρίδες, τη μάσκαρα και τα μάτια σας. Αυτό ενδέχεται να προκαλέσει ακόμη και μολύνσεις. Καλό θα είναι λοιπόν να το πλένετε με λίγο οινόπνευμα τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, αν το χρησιμοποιείτε καθημερινά. Το ιδανικό βέβαια είναι να το περνάτε με ένα βαμβάκι εμποτισμένο σε οινόπνευμα πριν από κάθε χρήση.

Advertisements

πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα