Μην χασετε

Τρία θρεπτικά στοιχεία που χρειάζεται ο θυρεοειδής σας

Ο σημαντικός αυτός αδένας που ταλαιπωρεί αρκετό κόσμο όταν υπολειτουργεί ή υπερλειτουργεί, χρειάζεται θρεπτικές ουσίες που μπορούμε να του δώσουμε μέσω της διατροφής.

Ιώδιο
Το ιώδιο είναι το πιο σημαντικό θρεπτικό συστατικό για τη λειτουργία του θυρεοειδούς και είναι απαραίτητο για τη σύνθεση θυρεοειδικών ορμονών. Όταν δεν επαρκεί, ο θυρεοειδής προσπαθεί να αντισταθμίσει την έλλειψη με τη διόγκωσή του, που σημαίνει βρογχοκήλη και εμφάνιση όζων.

Διάβασε περισσότερα μυστικά για την απώλεια βάρους, σωστής άσκησης και υγείας

Μπορείτε να λάβετε ιώδιο από: το ιωδιούχο αλάτι, τα ψάρια, τα φύκια, αβγά, σκόρδο, τα θαλασσινά, τα μανιτάρια, τη σάλτσα σόγιας.

Advertisements

Σελήνιο
Άλλο ένα σημαντικής αξίας ιχνοστοιχείο για τη λειτουργία του θυρεοειδούς αδένα, το σελήνιο χρειάζεται και για τη δημιουργία πρωτεϊνών που ελέγχουν τη σύνθεση ορμονών, ρυθμίζουν το μεταβολισμό και διατηρούν τα επίπεδα των θυρεοειδικών ορμονών στον οργανισμό.

Μπορείτε να λάβετε σελήνιο από: τα βραζιλιάνικα καρύδια, τον τόνο, τα μανιτάρια, το μοσχάρι, τον ηλιόσπορο, τα φασόλια σόγιας.

Ψευδάργυρος
Τα χαμηλά επίπεδα του ψευδάργυρου στον οργανισμό συνδέονται με χαμηλά επίπεδα στις θυρεοειδικές ορμόνες. Τόσο ο υποθυρεοειδισμός (όταν ο θυρεοειδής υπολειτουργεί) όσο και ο υπερθυρεοειδισμός (όταν ο θυρεοειδής υπερλειτουργεί) μπορούν να προκαλέσουν ελλείψεις στα επίπεδα ψευδαργύρου.

Διάβασε περισσότερα μυστικά για την απώλεια βάρους, σωστής άσκησης και υγείας

Μπορείτε να λάβετε ψευδάργυρο από: τα θαλασσινά, το κρέας, τη γαλοπούλα, τις σαρδέλες, τα αυγά, τα φασόλια σόγιας, τα καρύδια, τα μανιτάρια.

Advertisements

πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα