Μην χασετε

Θέλεις φέτος να γλιτώσεις την ουρολοίμωξη; Αυτόν τον χυμό πρέπει να καταναλώνεις

Οι γυναίκες γνωρίζουμε πως καλά πως ο απόλυτος καλοκαιρινός εφιάλτης έχει όνομα: ουρολοίμωξη.

Τα μπάνια στη θάλασσα και την πισίνα και η έκθεσή μας στις μικροοργανισμούς καθώς μένουμε επί ώρες με τα βρεγμένα μας μαγιό, συχνά μας οδηγούν στον γιατρό με έντονα συμπτώματα από κνησμό στα γεννητικά όργανα και συχνοουρία, μέχρι πόνο κατά την ούρηση, πόνο χαμηλά στην κοιλιά, αιματουρία και πολλά άλλα.

Οι πιο συχνοί «ένοχοι» για την εκδήλωση της ουρολοίμωξης είναι τα βακτήρια γνωστά ως κολοβακτηρίδια, κλεμπσιέλλα και πρωτείς.

Διάβασε περισσότερα μυστικά για την απώλεια βάρους, σωστής άσκησης και υγείας

Advertisements

Η αντιβίωση κρίνεται απαραίτητη σε κάθε περίπτωση. Επιστημονικές έρευνες, όμως, έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα πως υπάρχει τρόπος να θωρακίσουμε τον οργανισμό μας προκειμένου να προλάβουμε την εμφάνιση τέτοιον επώδυνων συμπτωμάτων.

Το μυστικό βρίσκεται σε έναν γευστικότατο χυμό. Ποιος είναι αυτός; Ο χυμός από κράνμπερις!

Ο χυμός των κράνμπερις αποδεδειγμένα βοηθά στην πρόληψη των λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος, με την τελευταία σχετική έρευνα που δημοσιεύεται στο «ACS Journal of Natural Products» να αποδίδει τη δράση του αυτή στους ολιγοσακχαρίτες που περιέχει.

Όπως αναλύουν οι ερευνητές, τα συστατικά του –κατά γενική ομολογία γευστικότατου- χυμού αυτού, εμποδίζουν τα επικίνδυνα για την εμφάνιση ουρολοίμωξης βακτήρια να προσκολληθούν στο κυτταρικό τοίχωμα του ουροποιητικού συστήματος, διατηρώντας το με τον τρόπο αυτό καθαρό.

Advertisements

Οι γιατροί, πάντως, τονίζουν τη σημασία της κατανάλωσης πολύ νερού, υγιεινών υγρών (φυσικοί χυμοί, πράσινο τσάι) και γιαουρτιού, στοιχεία που συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του ουροποιητικού συστήματος.

Διάβασε περισσότερα μυστικά για την απώλεια βάρους, σωστής άσκησης και υγείας

Φυσικά, απαραίτητη κρίνεται και η συστημτική φροντίδα της περιοχής των γεννητικών οργάνων, κυρίως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες που εκτιθέμεθα σε πληθώρα μικροβίων.

πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα