Μην χασετε

Τα 8 πιο συχνά λάθη που κάνετε στον καθαρισμό του προσώπου σας και πώς μπορείτε να τα διορθώσετε

Ο σωστός καθαρισμός του προσώπου είναι το Α και το Ω μιας ολοκληρωμένης ρουτίνας περιποίησης.

Μπορεί να χαρίσει λαμπερή όψη στο δέρμα, να σας απαλλάξει από τα ανεπιθύμητα σπυράκια, να εξαφανίσει τα μαύρα στίγματα και τα νεκρά κύτταρα, αλλά και να προσφέρει μια ομοιομορφία στον τόνο της επιδερμίδας.

Ωστόσο, πολλές φορές κάνετε κάποια λάθη κατά τη cleansing διαδικασία, με αποτέλεσμα να μην μπορείτε να φτάσετε στο τέλειο look που τόσο πολύ επιθυμείτε για το δέρμα σας.

Εμείς είμαστε εδώ για να σας υποδείξουμε ποια είναι αυτά και πώς μπορείτε να τα διορθώσετε για να αποκτήσετε την επιδερμίδα των ονείρων σας με μερικές μόνο κινήσεις!

Advertisements

 

 

Λάθος #1: Δεν πλένετε τα χέρια σας πριν τον καθαρισμό

Κάθε φορά που καθαρίζετε το πρόσωπό σας με χέρια που πριν δεν έχετε καθαρίσει, αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μεταφέρετε μικρόβια στο δέρμα σας. Γι’ αυτό εκείνο που μπορείτε να κάνετε είναι να πλένετε σχολαστικά τα χέρια σας με ένα κρεμοσάπουνο ή να εφαρμόζετε αντισηπτικό σπρέι ή gel.

 

Λάθος #2: Δεν κάνετε ντεμακιγιάζ

Το ντεμακιγιάζ είναι το επόμενο βασικό βήμα στο οποίο πρέπει να προχωράτε πριν καθαρίσετε το πρόσωπό σας. Διαφορετικά, τα υπολείμματα του μακιγιάζ παραμένουν στην επιδερμίδα και σταδιακά την επιβαρύνουν περισσότερο. Κάντε λοιπόν πολύ καλό demakeup και απομακρύνετε κάθε ίχνος makeup.

Advertisements

 

Λάθος #3: Δε χρησιμοποιείτε το κατάλληλο για τον τύπο της επιδερμίδας σας καθαριστικό

Όταν δεν κάνετε χρήση του σωστού προϊόντος καθαρισμού, ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας σας, διαταράσσετε το pH της και ταλαιπωρείτε το δέρμα σας. Αναλογιστείτε λοιπόν τον «χαρακτήρα» του προσώπου σας και διαβάστε τις ετικέτες των cleansing products για να βρείτε το κατάλληλο για εσάς: για μικτές, λιπαρές, ξηρές κι ευαίσθητες επιδερμίδες.

 

Λάθος #4: Ξεπλένετε το πρόσωπό σας με πολύ ζεστό νερό

Το υπερβολικά ζεστό νερό μπορεί να «κάψει» τα τριχοειδή αγγεία και να κάνει το δέρμα σας ευαίσθητο ή να το ερεθίσει. Επίσης, μπορεί να προκαλέσει λιπαρότητα. Προτιμήστε, λοιπόν, το χλιαρό προς δροσερό νερό, που είναι πολύ πιο φιλικό για την επιδερμίδα.

 

 

Λάθος #5: Δεν απολεπίζετε το δέρμα σας

Το κεφάλαιο απολέπιση είναι κάτι που δεν εφαρμόζετε όσο συχνά θα έπρεπε, με αποτέλεσμα να γεμίζετε με μαύρα στίγματα, φραγμένους πόρους και λιπαρότητα ή μικρόβια. Προσπαθήστε να απολεπίζετε το πρόσωπό σας 1 φορά την εβδομάδα χρησιμοποιώντας ήπια απολεπιστικά προϊόντα και κάνοντας μαλακές κινήσεις για μερικά λεπτά.

Advertisements

 

Λάθος #6: Τρίβετε το πρόσωπό σας με την πετσέτα

Το τρίψιμο του προσώπου με την πετσέτα σας μπορεί να ενισχύσει την εμφάνιση πρόωρων ρυτίδων και να προκαλέσει ερεθισμούς. Αντ’ αυτού, καλό είναι μόλις τελειώνετε με τον καθαρισμό να ταμπονάρετε το πρόσωπό σας με μια καθαρή πετσέτα ή κι ένα χαρτομάντιλο.

 

Λάθος #7: Χρησιμοποιείτε πετσέτα χεριών

Κάθε φορά που σκουπίζετε το πρόσωπό σας με μια πετσέτα χεριών μεταφέρετε σε αυτό όλα τα μικρόβια που συσσωρεύονται εκεί από τα χέρια σας. Μπορείτε, λοιπόν, να προτιμήσετε μια πεντακάθαρη πετσέτα που δεν έχετε χρησιμοποιήσει για τίποτε άλλο, ώστε να βεβαιωθείτε ότι δε θα έχει βακτήρια.

 

Λάθος #8: Βάζετε την ενυδατική σας κρέμα πολύ μετά αφού στεγνώσει η επιδερμίδα σας

Κάθε φορά που περιμένετε να στεγνώσει πολύ καλά το δέρμα σας και μετά από αρκετή ώρα εφαρμόζετε την ενυδατική σας κρέμα, τότε απομακρύνετε την υγρασία που έχει δημιουργηθεί και δημιουργείται ξηρότητα. Γι’ αυτό, λοιπόν, απλώστε την moisturizing cream σας όσο είναι νωπή η επιδερμίδα, για να «κλειδώσετε» αυτήν την υγρασία και για να βοηθήσετε τα ενεργά συστατικά να δράσουν.

 

ΠΗΓΗ

 

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα