Μην χασετε

«Πώς μπορώ να εξαφανίσω τις κιτρινίλες από λευκό πουκάμισο;»

Αποφύγετε τη ζέστη Μην πλύνετε το λευκό σας πουκάμισο (ή οποιοδήποτε άλλο λευκό ρούχο με λεκέδες) με ζεστό νερό καθώς αυτό δεν θα διώξει τους λεκέδες. Προτιμήστε το κρύο νερό ενώ αμέσως μετά το πλύσιμο απλώστε το ρούχο έξω έτσι ώστε να στεγνώσει φυσικά.

 

Αποφύγετε να πλύνετε το λευκό σας πουκάμισο με ζεστό νερό.

 

Βράστε αυγά Αφού πλύνετε το πουκάμισό σας και στεγνώσει βράστε αυγά και κρατήστε τα τσόφλια τους. Σπάστε τα σε μικρά κομμάτια και βάλτε τα έτσι όπως είναι σε ένα ντουλάπι. Τοποθετήστε το πουκάμισό σας μέσα στο ντουλάπι και αφήστε το εκεί για ένα ολόκληρο βράδυ. Το επόμενο πρωί θα είναι και πάλι κάτασπρο όπως ήταν και όταν το πρωτοαγόρασες.

Advertisements

Αποφύγετε τη χλωρίνη Μπορεί να έχετε μπει στον πειρασμό να πλύνετε το λευκό σας ρούχο με χλωρίνη αλλά αυτή είναι που θα κάνει πιο σκούρο το λεκέ αντί να τον εξαφανίσει.

Χρησιμοποιήστε μαγειρική σόδα Αναμείξτε 4 κ.σ. μαγειρική σόδα με 1/4 φλ. νερό. Με μία παλιά οδοντόβουρτσα τρίψτε με το μείγμα την περιοχή. Αφήστε το να δράσει για περίπου 1 ώρα. Πλύνετε το πουκάμισό σας κανονικά στο πλυντήριο με κρύο νερό. Αν χρειάζεται, ξαναπλύντε το άλλη μία φορά.

 

Χρησιμοποιήστε βότκα Ανακατέψτε σε ένα μπολ ίση ποσότητα νερού και βότκας. Ψεκάστε με το μείγμα το σημείο που είναι οι λεκέδες και έπειτα βάλτε το ρούχο στο πλυντήριο.

Με τη βοήθεια μιας οδοντόβουρτσας και λίγης μαγειρικής σόδας μπορείτε να εξαφανίσετε την κιτρινίλα.

 

Advertisements

Βάλτε ασπιρίνη Διαλύστε 2 ασπιρίνες σε 1/2 φλ. βραστό νερό. Ρίξτε το μείγμα στο λεκέ και αφήστε το να δράσει για 3-4 ώρες. Λίγο πριν πλύνετε το ρούχο στο πλυντήριο, ρίξτε του απορρυπαντικό ρούχων και τρίψτε το καλά.

Τέλος, υπάρχει και η λύση του οξυζενέ Αναμείξτε σε ένα μπολ οξυζενέ με νερό και βουτήξτε το πουκάμισο μέσα στο μπολ. Αφήστε το εκεί για 30 λεπτά. Πλύντε το ρούχο με κρύο νερό στο χέρι και αφήστε το να στεγνώσει. Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία αν χρειάζεται.

 

Πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα