Μην χασετε

Βάλτε Τέλος στα Παπούτσια που Μυρίζουν!

Τι μυρίζει έτσι; Αν η απάντηση σε αυτήν την ερώτηση είναι τα παπούτσια σας, διαβάστε παρακάτω: σας έχουμε τη λύση!

Advertisements

 

Πείτε το μοιραίο κακό, αλλά συμβαίνει: είτε φοράτε κλειστά -πάνινα ή μη- παπούτσια, εσπαντρίγιες είτε ανοιχτά σανδάλια και πέδιλα, τα παπούτσια σας… μυρίζουν.

 

Προτού απογοητευτείτε ή πάρετε την ακραία απόφαση να μην βγάλετε τα παπούτσια σας μέχρι το φθινόπωρο, τρέξτε μέχρι την κουζίνα σας και ψάξτε για κορν φλάουρ. Για ποιο λόγο; Μα για να πασπαλίσετε με 2 κ.γ. το εσωτερικό των παπουτσιών. Στη συνέχεια, τοποθετήστε τα παπούτσια σας σε μια πλαστική σακούλα και βάλτε τα στην κατάψυξη για 3-4 ώρες.

Όταν τα βγάλετε από εκεί, απλά φροντίστε να τα τινάξετε καλά ώστε να φύγει η σκόνη. Το κόρν φλάουρ θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε τα παπούτσια σας στεγνά ενώ η χαμηλή θερμοκρασία της κατάψυξης θα σκοτώσει τα βακτήρια που τα έχουν μετατρέψει σε στέγη τους.

Το παπούτσι σας… μυρίζει; Ρίξτε του λίγο κορν φλάουρ για να αποτελειώσετε τις μυρωδιές.

 

Ωραία, όλα αυτά αλλά τι μπορείτε να κάνετε με τα ανοιχτά σας παπούτσια; Και πάλι η λύση βρίσκεται στην κουζίνα σας. Διαλύστε 2 κ.γ. μαγειρική σόδα σε λίγο νερό. Τοποθετήστε αυτό το διάλυμα σε ένα δοχείο για σπρέι και ψεκάστε με αυτό τα παπούτσια σας. Στη συνέχεια, αφήστε τα να στεγνώσουν. Η μαγειρική σόδα θα απορροφήσει την υγρασία και θα αφήσει πίσω της άρωμα φρεσκάδας.

 

Advertisements
Η μαγειρική σόδα διώχνει τις άσχημες μυρωδιές (και) από τα ανοιχτά παπούτσια.

 

Πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα