Μην χασετε

Πόση πρωτεΐνη πρέπει να καταναλώνεις αν δεν θέλεις να πάρεις βάρος;

Η πρωτεΐνη είναι ένα από τα συστατικά που ο οργανισμός μας χρειάζεσαι σε ικανοποιητικές ποσότητες προκειμένου να εξασφαλίσει τη σωστή του λειτουργία.

Επιπλέον, έχει άρρηκτα συνδεθεί με την ειδική διατροφή που θα πρέπει να ακολουθήσει κανείς όταν επιθυμεί να χάσει βάρος καθώς πέρα από την ενέργεια που μας εξασφαλίζει, είναι σε θέση να ρυθμίσει την όρεξή μας αλλά και να μας χαρίσει μια ώρα αρχύτερα το αίσθημα του κορεσμού, εμποδίζοντας μας να καταναλώσουμε μεγάλες ποσότητες  φαγητού.

Με άλλα λόγια, είναι απαραίτητη για μία σωστή, ισορροπημένη διατροφή.

Πώς, όμως, μπορείς να είσαι σίγουρη ότι καταναλώνεις τη σωστή ποσότητα και όχι πολύ περισσότερη από αυτή που θεωρείται ιδανική για το δικό σου βάρος; Η διατροφολόγος Leslie Langevin μας παρουσιάζει το πώς μπορούμε να υπολογίζουμε τα γραμμάρια της πρωτεΐνης που χρειαζόμαστε αν θέλουμε να είμαστε προσεκτικές προκειμένου να αποφύγουμε τις δυσάρεστες εκπλήξεις στη ζυγαριά μας.

Advertisements

Όπως είναι γνωστό, κάθε γραμμάριο πρωτεΐνης μας χαρίζει 4 θερμίδες. Η Langevin υποστηρίζει πως καθένα από τα τρία βασικά μας γεύματα –δηλαδή το πρωινό, το μεσημεριανό και το βραδινό- δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα 20 gr – 30 gr περιεκτικότητας σε πρωτεΐνη, με τον Η Οργανισμό Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ να μας ενημερώνει πως οι γυναίκες 19 – 70 ετών θα πρέπει να περιοριστούν στα 46 gr πρωτεΐνης ημερησίως.   

«Τόση είναι η ποσότητα που μπορεί να απορροφήσει το σώμα κάθε φορά ώστε να υπάρχει ελεύθερος χώρος και για τα υπόλοιπα θρεπτικά συστατικά», τονίζει η διακεκριμένη διατροφολόγος, επισημαίνοντας πως θα πρέπει να είμαστε ιδιαιτέρως προσεκτικές όσον αφορά στην ποιότητα των τροφίμων στα οποία αναζητούμε την πρωτεΐνη.

Πέρα από το κρέας, το συστατικό αυτό βρίσκουμε και σε άλλες, ακόμα πιο υγιεινές τροφές όπως είναι τα πράσινα λαχανικά, τα όσπρια, οι (ανάλατοι) ξηροί καρποί και τα προϊόντα ολικής άλεσης.

Ήρθε η ώρα να μάθουμε να υπολογίζουμε σωστότερα τα πράγματα…

πηγή

Advertisements
Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα