Μην χασετε

Οι υγιεινές τροφές που μας κρατούν ξύπνιους τη νύχτα

Δεν χρειάζεται να εξηγήσουμε γιατί τα νάτσος ή τα σουβλάκια αποτελούν μία κακή και βαριά επιλογή για βραδινό γεύμα. Τα τηγανιτά ή πικάντικα φαγητά μπορούν να μας φουσκώσουν και να μας αφήσουν με ένα αίσθημα καούρας. Ξέρουμε ήδη λοιπόν ότι είναι έξυπνο να μείνουμε μακριά από αυτές τις τροφές για τουλάχιστον 4-6 ώρες πριν τον ύπνο. Μήπως υπάρχουν όμως και υγιεινές τροφές που μπορούν να μας στερήσουν τον ύπνο;

Advertisements

Σκληρό τυρί. Μία μερίδα τυρί ισούται περίπου με μία λεπτή φέτα ή δύο κυβάκια. Συνήθως οι περισσότεροι από εμάς καταλήγουμε να τρώμε περισσότερο, και αυτό μας δημιουργεί προβλήματα. Τα τυριά με πολλά κορεσμένα λίπη, όπως το ελβετικό, το τσένταρ και η παρμεζάνα χωνεύονται πιο δύσκολα, ειδικά όταν ξαπλώνουμε. Αν έχετε λιγούρες για τυρί, καταναλώστε το όσο πιο νωρίς γίνεται μέσα στην ημέρα ή αντικαταστήστε το με ένα ποτήρι γάλα που λειτουργεί χαλαρωτικά.

Μαύρη σοκολάτα. Όταν έχουμε ανάγκη για κάτι γλυκό, θεωρούμε ότι είναι προτιμότερο να φάμε μαύρη σοκολάτα από ό,τι κάποιο κέικ. Αν και έχει αρκετά οφέλη, προκαλεί έκπληξη το ότι είναι καλή πηγή καφεΐνης. Επομένως, δεν πρέπει να αποφεύγουμε μόνο το καφέ και το τσάι, αλλά και άλλα διεγερτικά, όπως η μαύρη σοκολάτα. Ένα τετράγωνο μαύρης σοκολάτας περιέχει την καφεΐνη που έχει ένα φλιτζάνι καφέ. Αυτό σημαίνει ότι σημαντικό ρόλο παίζει ο εκάστοτε οργανισμός και πόσο γρήγορα μπορεί να μεταβολίσει την καφεΐνη.

Ένα ζουμερό σπιτικό μπέργκερ. Το μοσχάρι είναι εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης και σιδήρου αλλά μπορεί να χωνευτεί με δυσκολία. Αν σκοπεύετε να φάτε κάτι ανάλογο, κάντε το τουλάχιστον μέχρι και 4 ώρες προτού κοιμηθείτε. Αν επιθυμείτε να καταναλώσετε πρωτεΐνη, προτιμήστε ψητό κοτόπουλο ή στήθος γαλοπούλας που έχουν πολύ λιγότερα κορεσμένα λίπη.

Κρύα σάντουιτς και επεξεργασμένο κρέας. Αυτές οι επιλογές έχουν συνήθως πολύ αλάτι και προκαλούν φούσκωμα και κατακράτηση υγρών. Αυτό που προκαλεί συνήθως είναι οι νυχτερινές επισκέψεις στο ψυγείο για νερό.

πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα