Ναι, αγαπάμε τα αμύγδαλα. Ειδικά τώρα, που είμαστε σπίτι και θέλουμε κάτι να τσιμπήσουμε. Κάθε μέρα. Όλη μέρα. Για αυτό, σήμερα ετοιμάζουμε αυτά τα τραγανιστά μπισκότα από αμυγδάλου.

Συστατικά

  • 2 1/2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/4 κουτ. του γλυκού baking soda
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1/2 φλιτζάνι βούτυρο σε κυβάκια
  • 1 1/2 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
  • 1/4 κουτ. του γλυκού κανέλα
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 1 1/3 φλιτζάνι νερό
  • 1 φλιτζάνι αποφλοιωμένα αμύγδαλα

 

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μπολ, κοσκινίζεις το αλεύρι με την μαγειρική σόδα και το αλάτι.
  • Σε ένα κατσαρολάκι, λιώνεις το βούτυρο με την ζάχαρη, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το νερό σε μέτρια φωτιά.
  • Αφαιρείς από την φωτιά το μείγμα, ανακατεύεις για να διαλυθεί η ζάχαρη και το αφήνεις να κρυώσει για 15 λεπτά.
  • Ρίχνεις το αλεύρι με τα υπόλοιπα υλικά στο κατσαρολάκι και ανακατεύεις με μια κουτάλα μέχρι να γίνουν ζυμάρι.
  • Προσθέτεις και τα αμύγδαλα ολόκληρα και ανακατεύεις, μέχρι να ενσωματωθούν στο ζυμάρι.
  • Αλείφεις ελαφρώς με βούτυρο ένα ταψί με διαστάσεις και έπειτα απλώνεις την ζύμη στο ταψί, με στόχο να απλωθεί καλά και ομοιόμορφα.
  • Καλύπτεις το ταψί με μεμβράνη, πιέζοντάς την πάνω στην ζύμη και την αφήνεις στο ψυγείο για 6 ώρες.
  • Αφού περάσει η ώρα, κόβεις την ζύμη σε τέσσερα ίσα κομμάτια και έπειτα κάθε κομμάτι σε στρογγυλές φέτες.
  • Απλώνεις τα μπισκότα σε δύο ταψιά με αντικολλητικό χαρτί με απόσταση μεταξύ τους.
  • Ψήνεις για περίπου 10 λεπτά, τα γυρνάς από την άλλη και συνεχίζεις για άλλα 7 – 8 λεπτά.
  • Μεταφέρεις τα μπισκότα σε μια σχάρα να κρυώσουν και επαναλαμβάνεις την διαδικασία με όση ζύμη σου έχει περισσέψει.
  Τάρτα με φράουλες: Μια ανοιξιάτικη συνταγή που θα λατρέψετε

ΠΗΓΗ