Μην χασετε

Αρωματική κρεμμυδόπιτα: Ένα πεντανόστιμο σνακ για όλες τις ώρες

Αρωματική με κρατσανιστό φύλλο και χορταστική. Αυτή η κρεμμυδόπιτα είναι το απόλυτο σνακ για όλες τις ώρες.

Advertisements

 

Από τον Λάμπρο Βακιάρο

Υλικά

  • 1 πακέτο χωριάτικο φύλλο κιχί (6 τεμάχια)
  • 800γρ. ξερό κρεμμύδι, σε λωρίδες
  • 300γρ. πράσο, σε λεπτές φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 100γρ. φρέσκο κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
  • 200γρ. φέτα θρυμματισμένη
  • 200γρ. κατσικίσιο κασέρι τριμμένο
  • 6 κουτ. σούπας + 100ml ελαιόλαδο
  • 40γρ. φρέσκο βούτυρο
  • ¾ κουτ. γλυκού κουρκουμά
  • 2 μεσαία αβγά + 1 κρόκο
  • αλάτι, πιπέρι

 

Διαδικασία

  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Ζεσταίνετε μία μεγάλη κατσαρόλα, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ρίχνετε τις 6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο και το πράσο για περίπου 10 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα.
  • Κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνετε το φρέσκο κρεμμύδι, το βούτυρο και αλατοπιπερώνετε. Μετά από 5 λεπτά, προσθέτετε τα αβγά και τα τυριά και ανακατεύετε.
  • Λαδώνετε ένα ταψί 40×30εκ. και τοποθετείτε 3 φύλλα στη σειρά ζαρωμένα, ώστε να καλυφθεί ο πάτος. Με ένα πινέλο τα λαδώνετε καλά, με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Από πάνω απλώνετε τη γέμιση ομοιόμορφα, αφήνοντας 1 εκατοστό κενό στην περίμετρο. Τέλος βάζετε με τον ίδιο τρόπο τα άλλα 3 φύλλα λαδώνοντάς τα πολύ καλά.
  • Σε ένα μπολ, χτυπάτε τον κρόκο αβγού και αλείφετε τα φύλλα της πίτας, ώστε να πάρει ωραίο χρώμα. Ψήνετε στο φούρνο για 50 λεπτά.

 

ΠΗΓΗ

 

 

 

Advertisements
Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα