Φτιάξτε το αγαπημένο σας cheesecake ψυγείου με βελούδινη κρέμα, φράουλες και μούρα!

 

Συνταγή από τον Άκη Πετρετζίκη

 

Συστατικά

Για τη βάση

  • 250 γρ. μπισκότα τύπου digestive
  • 100 γρ. βούτυρο, λιωμένο

 

Για την κρέμα

  • 750 γρ. τυρί κρέμα
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος 35%, παγωμένη
  • ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού

 

Για τη σύνθεση

  • 300 γρ. φρούτα του δάσους

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τη βάση

  • Στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια βάζουμε τα μπισκότα και χτυπάμε μέχρι να γίνουν σκόνη.
  • Προσθέτουμε το βούτυρο και χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα σε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση 23 εκ. και πιέζουμε καλά με τη βάση ενός ποτηριού. Αφήνουμε στην άκρη.

 

Για την κρέμα

  • Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το τυρί κρέμα, την άχνη και χτυπάμε με το σύρμα για 1-2 λεπτά να μαλακώσει το τυρί κρέμα και να λιώσει η άχνη.
  • Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το ξύσμα λεμονιού, τη βανίλια, τον χυμό λεμονιού και χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να δέσει το μείγμα.
  • Απλώνουμε πάνω από τη βάση και μεταφέρουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες να σφίξει καλά.
  • Απλώνουμε τα φρούτα του δάσους και σερβίρουμε με φύλλα δυόσμου.

 

akispetretzikis.com