Μην χασετε

Πράσινο τσάι: Η φυσική λύση στο ακνεϊκό δέρμα

Το πράσινο τσάι είναι γνωστό για την ευεργετική του δράση και χρησιμοποιείται τόσο ως ρόφημα όσο και ως συστατικό σε προϊόντα περιποίησης του δέρματος και των μαλλιών.

Τα οφέλη του πράσινου τσαγιού για το δέρμα σας είναι σημαντικά, αφού είναι πλούσιο σε κατεχίνες, οι οποίες έχουν αντιμικροβιακές ιδιότητες και βοηθούν στην εξουδετέρωση των βακτηρίων που προκαλούν την ακμή. Επίσης, το πράσινο τσάι έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, βοηθώντας στη μείωση της ερυθρότητας και της φλεγμονής που προκαλείται συχνά από την ακμή. Τα αντιοξειδωτικά που περιέχει, βοηθούν στη θεραπεία των ουλών και των σημαδιών που απομένουν από την ακμή.

Έχετε, λοιπόν, αρκετούς λόγους να το χρησιμοποιήσετε στο πρόσωπό σας, ειδικά αν έχετε ακνεϊκό δέρμα.

Θα χρειαστείτε:

Advertisements

1 φακελάκι πράσινου τσαγιού

1 κουταλιά της σούπας μέλι

Ζεστό νερό

Πετσέτα

Advertisements

Πώς θα το εφαρμόσετε:

Βυθίστε ένα φακελάκι πράσινου τσαγιού σε ζεστό, βραστό νερό για περίπου 3 λεπτά. Αφαιρέστε το φακελάκι και αφήστε το να κρυώσει. Μόλις κρυώσει, κόψτε το φακελάκι και εξάγετε τα φύλλα. Προσθέστε το μέλι στα φύλλα. Καθαρίστε το πρόσωπό σας και στεγνώστε το με την πετσέτα. Εφαρμόστε το μείγμα μελιού και πράσινου τσαγιού στο πρόσωπό σας και αφήστε το για περίπου 20 λεπτά. Στη συνέχεια, ξεπλύνετε με δροσερό νερό και στεγνώστε με την πετσέτα με ταμποναριστές κινήσεις.

Φυσικά, αν αντιμετωπίζετε σοβαρό και χρόνιο πρόβλημα ακμής, πρέπει να απευθυνθείτε σε δερματολόγο.

πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα