Η διάρκεια ζωής του αρώματος κυμαίνεται από 2 έως 3 χρόνια, φυσικά, αν το χρησιμοποιήσετε και το αποθηκεύσετε σωστά. Αυτή η χρονική περίοδος δεν ξεκινά όταν αρχίζετε να το χρησιμοποιείτε, αλλά όταν το βγάζετε από το πακέτο που αγοράσατε.

Advertisements

Όταν το μπουκάλι αρώματος εκτίθεται στο φως και το οξυγόνο, θα αρχίσει σταδιακά να αλλοιώνεται. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο πιο σωστός και πρακτικός τρόπος αποθήκευσης του αρώματος είναι σε δροσερό μέρος, όχι ιδιαίτερα εκτεθειμένο στον ήλιο και η θερμοκρασία θα παραμείνει σταθερή. Οι ειδικοί ισχυρίζονται ότι, ειδικά τώρα το καλοκαίρι, το πιο κατάλληλο μέρος μπορεί να είναι το ψυγείο.

Το ψυγείο φαίνεται να είναι το σωστό μέρος για να τοποθετήσετε το άρωμα σας, γιατί έχει μια σταθερή δροσερή θερμοκρασία και δεν έχει κανένα από τα τρία στοιχεία που αλλοιώνουν ένα άρωμα: η ζέστη, η υγρασία και το ηλιακό φως.

 

Advertisements

 

Ο περισσότερος κόσμος έχει το άρωμα του στο μπάνιο, όπου είναι ναι μεν λογικό, αφού εκεί ετοιμάζεται κάθε μέρα, αλλά από την άλλη η υγρασία και η αλλαγή θερμοκρασίας, όταν κάνετε μπάνιο για παράδειγμα, δεν βοηθούν ιδιαίτερα στην διατήρηση του αρώματος. Επίσης, το γραφείο ή το boudoir είναι ένα συχνό μέρος αποθήκευσης του, το οποίο όμως δεν είναι εξίσου κατάλληλο, αφού το άρωμα εκτίθεται πιθανόν στον ήλιο.

Άλλωστε, για να έχει ένα άρωμα την απόδοση και τη διάρκεια ζωής που θέλετε, είναι αναγκαίο να το διατηρείτε σε ένα δροσερό σημείο. Επίσης, σκεφτείτε πόσο αναζωογονητική θα είναι η αίσθηση του να ψεκάζετε τώρα το καλοκαίρι ένα άρωμα, που έχει μόλις βγει από το ψυγείο.

 

ΠΗΓΗ

Advertisements

 

 

 

 

Advertisements