Μην χασετε

Οι 5 πιο διαδεδομένοι μύθοι για την αποτρίχωση

Αν γνωρίζατε την πραγματική αλήθεια πίσω από τους διάφορους μύθους για την αποτρίχωση, θα γλιτώνατε πολύ πόνο και χρόνο, όταν αποφασίζατε για την κατάλληλη μέθοδο αποτρίχωσης στο σπίτι ή στο κέντρο αισθητικής.

Advertisements

Ακολουθούν οι πιο διαδεδομένεοι  μύθοι λοιπόν για την αποτρίχωση, που θα πρέπει να σταματήσετε επιτέλους να πιστεύετε:

 

Οι τρίχες μεγαλώνουν πιο παχιές μετά το ξύρισμα

Ο μύθος αυτός είναι και ο πιο διαδεδομένος, πιθανόν λόγω της αίσθησης των τριχών καθώς μεγαλώνουν. Στην πραγματικότητα, το ξυράφι απλά απομακρύνει τις τρίχες από την επιφάνεια του δέρματος, οπότε είναι πρακτικά αδύνατο να επηρεάσει το χρώμα και το πάχος τους, το οποίο ορίζεται βαθιά, στο θύλακά τους. Αν αφήνατε τις τρίχες να μακρύνουν, θα καταλαβαίνατε πως είναι ακριβώς όπως ήταν και πριν το ξύρισμα.

Το ξύρισμα στο πρόσωπο δημιουγεί γένια

Το ίδιο ισχύει και για το πρόσωπο. Τρανό παράδειγμα, οι stars του παλιού Hollywood, όπως η Marilyn Monroe και η Elizabeth Taylor, που ξύριζαν το πρόσωπό τους για να κάνουν απολέπιση, αλλά και δεκάδες σύγχρονες celebrities, όπως η Huda Kattan και η Chloe Morello, οι οποίες λατρεύουν το dermaplaning και οι οποίες -φυσικά- δεν έχουν αποκτήσει γένια.

 

Όσο πιο παλιό είναι ένα ξυραφάκι, τόσο λιγότερες είναι οι πιθανότητες να κοπείτε

Στην πραγματικότητα ισχύει το αντίθετο. Όσο πιο καθαρό και αιχμηρό είναι ένα ξυραφάκι, τόσο λιγότερες είναι οι πιθανότητες να κοπείτε. Μεγάλο plus και το γεγονός ότι έτσι θα αποκτήσετε ένα πιο “κοντίνο” και αψεγάδιαστο ξύρισμα.

 

Η αποτρίχωση με λέιζερ το καλοκαίρι μπορεί να προκαλέσει καρκίνο

Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φάρμακων (FDA) δηλώνει ότι το laser αποτρίχωσης είναι δέσμη φωτός μη ιονίζουσας ακτινοβολίας η οποία δεν θεωρείται επικίνδυνη. “Η φωτεινή ενέργεια από τα λέιζερ παραμένει στην πραγματικότητα επιφανειακά ,στο επίπεδο του δέρματος”, λέει η δερματολόγος Δρ.Whitney Bowe στο FoxNews.com. “Αυτά τα λέιζερ δεν προκαλούν βλάβη και μεταλλάξεις στο DNA όπως η ιονίζουζα ακτινοβολία”, εξηγεί. “Το χρησιμοποιούμενο φως δεν διεισδύει περισσότερο από τον θύλακα της τρίχας και τα εσωτερικά όργανα δεν επηρεάζονται καθόλου, ούτε και η γονιμότητα”, τονίζει και ο Dr.Konstantin Zakashansky, γυναικολόγος ογκολόγος στο νοσοκομείο The Mount Sinai, μιλώντας στο FoxNews.com.

Advertisements

 

Η αποτρίχωση με λέιζερ έχει αποτέλεσμα μόνο στις καστανές

Αυτό μπορεί να ίσχυε στο παρελθόν, ωστόσο πλέον υπάρχουν πολλά σύγχρονα μηχανήματα, που είναι αποτελεσματικά σε κάθε επιδερμίδα. Ενδεικτικά να σημειωθεί ότι με τα πιο σύγχρονα μηχανήματα μπορεί να γίνει laser αποτρίχωση ακόμα και σε τύπο 6 δέρματος, δηλαδή ακόμα και στην πιο σκούρα επιδερμίδα.

 

ΠΗΓΗ

 

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα