Μην χασετε

Οι 7 τροφές που σας «κλέβουν» την ενέργεια

Όλα όσα τρώτε επηρεάζουν τα ενεργειακά αποθέματα του σώματός σας.

Άλλα τρόφιμα θα δώσουν ενέργεια και άλλα τρόφιμα θα σας «ρίξουν». Όταν επιλέγετε λάθος φαγητό, μπορεί να αισθάνεστε κουρασμένοι ή να μην μπορείτε να συγκεντρωθείτε κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Ρίξτε μια ματιά στα “ένοχα” τρόφιμα που σας εμποδίζουν να αντιμετωπίζετε την καθημερινή ζωή:

 

Advertisements

Επεξεργασμένες τροφές:

Πρόκειται για τροφές που περιέχουν χημικά ή είναι γενετικά τροποποιημένες. Όχι μόνο δε σας δίνουν την ενέργεια που χρειάζεστε, αλλά σπαταλούν και τα αποθέματα που υπάρχουν στον οργανισμό. Έτσι καταλήγετε να πεινάτε συνέχεια και να τρώτε περισσότερο.

 

Γαλοπούλα:

Περιέχει τρυπτοφάνη, ένα αμινοξύ που προκαλεί χαλάρωση. Μια φέτα βραστή γαλοπούλα στο σάντουιτς δεν πρόκειται να σας προκαλέσει νύστα, προσέξτε ωστόσο τις ποσότητες και τις ώρες που επιλέγετε να φάτε γαλοπούλα.

Advertisements

 

Γλυκά με πολλή ζάχαρη:

Η ζάχαρη συχνά παραπλανεί, καθώς πιστεύουμε ότι μας δίνει ενέργεια. Στην πραγματικότητα όμως, η τόνωση είναι παροδική. Η γλυκόζη αρχικά ανεβαίνει στο αίμα, όμως στη συνέχεια το σώμα απελευθερώνει ινσουλίνη και τα επίπεδα της γλυκόζης πέφτουν απότομα. Το αποτέλεσμα είναι να ξεμένετε από ενέργεια.

 

Τηγανητά:

Περιέχουν λιπαρά που απαιτούν περισσότερη ενέργεια για να διασπαστούν κατά την πέψη, με αποτέλεσμα να τη στερούν από τα αποθέματα του οργανισμού.

 

Κόκκινο κρέας:

Είναι πολύ πιο δύσπεπτο από άλλες τροφές. Αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται αρκετή ενέργεια για να το μεταβολίσετε.

Advertisements

 

Αλκοόλ:

Επιβραδύνει τη λειτουργία του κεντρικού νευρικού συστήματος, με αποτέλεσμα να αισθάνεστε πεσμένοι και κουρασμένοι.

 

Ψωμί:

Περιέχει υδατάνθρακες και σε υπερβολικές ποσότητες μπορεί να σας στερήσει ενέργεια. Αυτό συμβαίνει επειδή προκαλεί απότομη αυξομείωση των επιπέδων της γλυκόζης.

 

ΠΗΓΗ

 

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα