Και ποιος δεν αγαπάει τις πατάτες; Και όταν τις γεμίζουμε με τυρί και μορτδέλα γίνονται ακόμα πιο λαχταριστές.

 

Yλικά

  • 4 πατάτες
  • 1 κρεμμύδι
  • 150 γρ μορταδέλα
  • 100 γραμμάρια τριμμένο τυρί παρμεζάνα
  • Ένα αυγό
  • Μισό κουταλάκι του γλυκού λάδι
  • Μαϊντανός

 

Εκτέλεση

Πλένουμε τις πατάτες, τις καθαρίζουμε και τις βράζουμε ολόκληρες σε μια κατσαρόλα με νερό. Όταν είναι έτοιμες τις αφήνουμε να κρυώσουν και στη συνέχεια τις κόβουμε στη μέση και με ένα κουτάλι κάνουμε μια τρύπα στο κέντρο. Δεν πετάτε την πατάτα που έχουμε βγάλει.

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε στο τηγάνι με ελαιόλαδο. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη σάρκα της πατάτας που έχουμε αφαιρέσει και συνεχίζουμε το μαγείρεμα. Προσθέτουμε το αυγό, το μαϊντανό και τη μορταδέλα και μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά. Ύστερα γεμίζουμε τις πατάτες με το μίγμα, πασπαλίζουμε με παρμεζάνα και ψήνουμε στο φούρνο στους 190 ° C για περίπου 15/20 λεπτά.

 

Πηγή