Μην χασετε

Λαμπερό πρόσωπο: 3 βήματα που δεν πρέπει να προσπερνάμε στην καθημερινή περιποίηση της επιδερμίδας μας

Μπορεί να υπάρχουν πολλές πληροφορίες σχετικά με την περιποίηση της επιδερμίδας και η αγορά να είναι κατακλυσμένη από skincare προϊόντα, ωστόσο, ένα αξιοσημείωτο ποσοστό γυναικών δεν ακολουθεί ούτε τα βασικά.

 

Σε παλαιότερα άρθρα, έχουμε μιλήσει αναλυτικά για τα προϊόντα και τα συστατικά για την περιποίηση της επιδερμίδας, αλλά και για τη σωστή σειρά και ποσότητα που πρέπει να τα εφαρμόζουμε.

Πολλές γυναίκες δεν έχουν τον χρόνο, ίσως μερικές ούτε και την διάθεση, να αφιερώσουν αρκετή προσοχή στην περιποίηση της επιδερμίδας τους. Δεν θέλουν να ξοδέψουν πολλά χρήματα και θέλουν στο ντουλάπι του μπάνιου τους να έχουν ελάχιστα προϊόντα.

Advertisements

 

Λαμβάνοντας υπόψιν τα παραπάνω, θα συνοψίσουμε τα βασικά βήματα που δεν πρέπει καμία γυναίκα να προσπερνά στην καθημερινή περιποίηση της επιδερμίδας της.

Ανεξάρτητα από την ηλικία, τον τύπο δέρματος και το lifestyle, τα παρακάτω βήματα είναι τα βασικά που πρέπει να ακολουθεί κάθε γυναίκα στην περιποίηση της επιδερμίδας της.

Καθαρισμός

Ο καθαρισμός του προσώπου πρέπει να γίνεται πρωί και βράδυ, με εξειδικευμένο προϊόν για το πρόσωπα (ιδανικά να ταιριάζει και στον τύπο της επιδερμίδας). Ακόμα κι αν δεν έχουμε βγει από το σπίτι για ένα 24ωρο, πρέπει να καθαρίζουμε με καθαριστικό σαπούνι ή κρέμα το πρόσωπό μας, σχολαστικά.

Ενυδατική

Η ενυδατική εφαρμόζεται πρωί και βράδυ. Αν επιλέξετε να την εφαρμόζετε μια φορά κατά τη διάρκεια της ημέρας, τότε, προτιμήστε την βραδινή ώρα, με την προϋπόθεση ότι η κρέμα σας έχει ισχυρά συστατικά που δρουν κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Advertisements

 

Αντηλιακή


Μπορούμε να συνδυάσουμε ενυδατική με δείκτη SPF ή ακόμα κι ένα foundation με αντηλιακή προστασία. Είναι σημαντικό να προστατεύουμε κάθε μέρα του χρόνου την επιδερμίδα μας από τις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου.

Τέλος, θα πρέπει κάθε γυναίκα να έχει στο μυαλό της ότι ο καθαρισμός, η ενυδάτωση, η αντηλιακή προστασία που προσφέρει στην επιδερμίδα της είναι κάτι που χτίζει για το μέλλον.

Οι ρυτίδες, οι λεπτές γραμμές, οι πανάδες από την υπερέκθεση στον ήλιο χωρίς αντηλιακό εμφανίζονται μετά τα 40 ίσως και 50. Οπότε, προσέχουμε και φροντίζουμε την επιδερμίδα μας, για να απολαμβάνουμε λαμπερό, υγιές δέρμα σε κάθε ηλικία.

 

ΠΗΓΗ

 

 

Advertisements
Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα