Μην χασετε

Κανελόνια με κιμά

Για μικρά και μεγάλα παιδιά! Αγαπημένη και πολύ εντυπωσιακή συνταγή!

Advertisements

Υλικά

500 γρ. κανελόνια
350 γρ. κιμά
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1/2 κούπας λευκό κρασί
1 κ.τ.σ. κέτσαπ
3/4 κούπας σκληρά τριμμένα τυριά
2 αυγά
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
5 φρέσκες ώριμες ντομάτες τριμμένες
2 κ.τ.σ τριμμένη φρυγανιά
αλάτι
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
μοσχοκάρυδο
λίγο βούτυρο γάλακτος
ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Καβουρντίζουμε τον κιμά σε λίγο ελαιόλαδο ανακατεύοντας συνεχώς για να μην σβολιάσει.

Προσθέτουμε ένα κρεμμύδι και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να μαραθεί.

Σβήνουμε με κρασί και προσθέτουμε τα καρυκεύματα και την κέτσαπ.

Συμπληρώνουμε ελάχιστο νερό και αφήνουμε τον κιμά να σιγοβράσει.

Αφού αποσύρουμε την κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο μαϊντανό το τριμμένο τυρί, τα αυγά ελαφρά χτυπημένα, την τριμμένη φρυγανιά και ανακατεύουμε καλά.

Advertisements

Αφήνουμε ύστερα να κρυώσει.

Παράλληλα ετοιμάζουμε την σάλτσα ντομάτας, τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με λίγο λάδι, προσθέτουμε τις ντομάτες, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να μείνουν με το λάδι τους.

Στο τέλος προσθέτουμε λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Γεμίζουμε μ’ ένα μικρό κουτάλι ένα ένα τα κανελόνια με το μείγμα του κιμά και τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο πυρέξ.

Περιχύνουμε με τη σάλτσα ντομάτας, σκεπάζουμε και τα βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο. Τα ψήνουμε στους 200 για 45′.

Ύστερα αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο, πασπαλίζουμε με λίγο τριμμένο τυρί και ξαναβάζουμε στο φούρνο για άλλα 10 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσει η επιφάνεια.

Σερβίρονται ζεστά!

lovecooking.gr

Advertisements
Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα