Μην χασετε

Μπράουνις με σοκολάτα και καρύδια

Υπέροχα σοκολατένια μπράουνις με καρύδια. Γίνονται πανεύκολα και πολύ γρήγορα.

Advertisements

Συνταγή για: 12 μερίδες

Υλικά συνταγής:
Καρυδόψιχα: 150 γρ.
Σοκολάτα: 200 γρ. (κουβερτούρα)
Καστανή ζάχαρη: 200 γρ.
Ηλιέλαιο: 125 ml
Αυγά: 3 μεγάλα
Βανίλια: 2 βανίλιες ή 1 κουταλάκι εκχύλισμα
Αλεύρι: 375 γρ.
Μπέικιν πάουντερ: 3/4 κουταλάκι
Κακάο: 30 γρ.

Οδηγίες:
1. Βουτυρώνετε ένα ταψάκι 20Χ30 εκ. περίπου και στρώνετε στον πάτο λαδόχαρτο ψησίματος. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς.
2. Βάζετε τα καρύδια σε ένα τηγάνι και τα βάζετε σε μέτρια φωτιά, κουνόντας τακτικά, να καβουρδιστούν ελαφρά. Τα βγάζετε πάνω σε ξύλο κοπής και τα χοντροκόβετε.
3. Κόβετε την σοκολάτα σε κομμάτια και την λιώνετε σε μπαιν μαρί. Κοσκονίζετε μαζί το αλεύρι, το μπέικιν και το κακάο.
4. Χτυπάτε μαζί, το ηλιέλαιο, τη ζάχαρη, τα αυγά και την βανίλια, να ασπρίσουν.
5. Προσθέτετε το μειγμα με το αλεύρι και ανακατεύετε απαλά, να ενσωματωθεί. Προσθέτετε και τα καρύδια και ανακατεύετε πάλι απαλά. Αδειάζετε στο ταψάκι που ετοιμάσατε και στρώνετε την επιφάνεια
6. Ψήνετε στο φούρνο για 35 περίπου λεπτά. Βγάζετε και αφήνετε να κρυώσουν μέσα στο ταψάκι. Κόβετε σε τετράγωνα κομμάτια.

radicio.com

Advertisements
Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα