Μην χασετε

Ζεστή σαλάτα με ρεβίθια, ταχίνι και λιαστή ντομάτα

Πεντανόστιμη και απολαυστική σαλάτα που γίνεται και ωραιότατο ελαφρύ κυρίως πιάτο αν τη συνοδεύσετε με μια φέτα ζυμωτό ψωμί.

Advertisements

Υλικά

  • 300γρ. ρεβίθια μουλιασμένα αποβραδίς
  • 50γρ. λιαστή ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 1 κουτ. σούπας ταχίνι
  • 100γρ. πιπεριές Φλωρίνης, σε λωρίδες
  • 10 ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 ματσάκι μέντα ψιλοκομμένη
  • χυμό από 2 λεμόνια
  • ½ κουτ. γλυκού κύμινο
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε μια κατσαρόλα βράζετε τα ρεβίθια μέχρι να μαλακώσουν τελείως. Τα σουρώνετε και τα αφήνετε στην άκρη να στραγγίξουν εντελώς.

Βήμα 2

Σε ένα τηγάνι σοτάρετε στο ελαιόλαδο τα ρεβίθια με το κρεμμύδι, τη λιαστή ντομάτα τις πιπεριές Φλωρίνης, τα ντοματίνια και τη μέντα για 10 λεπτά.

Βήμα 3

Προσθέτετε το λεμόνι, το ταχίνι, το κύμινο, ανάλογο αλάτι και πιπέρι, χαμηλώνετε τη φωτιά και σοτάρετε για 5 λεπτά επιπλέον. Σερβίρετε αμέσως σε πιάτα με επιπλέον ψιλοκομμένη μέντα αν θέλετε.

olivemagazine.gr

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα