Μην χασετε

Vegan donuts: Ένα εύκολο γλυκό σνακ που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι

Ένα γλυκό σνακ εύκολο και γρήγορο που θα λατρέψετε παιδιά και μεγάλοι. Ετοιμάστε το χωρίς δεύτερη σκέψη.

Advertisements

 

Από τον Γιώργο Τσούλη

 

ΥΛΙΚΑ

  • 120 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • ½ κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 130 ml φυτικό γάλα, χλιαρό
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 50 γρ. λιωμένο φυτικό βούτυρο
  • 1 κ.γ. ξύδι

 

Για το πασπάλισμα:

  • Κρυσταλλική ζάχαρη
  • Κανέλα

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 170°C, στον αέρα.

Σε ένα μεγάλο μπολ,προσθέτουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα σύρμα χειρός, μέχρι να δημιουργήσουμε μία λεία ζύμη.

Advertisements

Μεταφέρουμε το μείγμα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και λαδώνουμε μια φόρμα για donuts. Πιέζοντας τη σακούλα ζαχαροπλαστικής, σχηματίζουμε κύκλους με τη ζύμη , αφήνοντας χώρο στις εσοχές της φόρμας.

Ψήνουμε για 15 λεπτά, μέχρι να χρυσαφίσουν τα donuts. Μόλις είναι έτοιμα, ξεφορμάρουμε προσεκτικά.

Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη, την κανέλα και σερβίρουμε.

*tip: Στη γέμιση μπορούμε να προσθέσουμε είτε 2-3 κ.τ.σ. δάκρυα σοκολάτας ή ψιλοκομμένη σοκολάτα.

 

giorgostsoulis.com

 

 

Advertisements

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα