Μην χασετε

Τι πρέπει να κάνετε εάν ο σύντροφός σας είναι τσιγκούνης

Όταν ακούμε τη λέξη τσιγκούνης μας έρχεται στο μυαλό ο γνωστός Σκρουτζ από το βιβλίο του Καρόλου Ντίκενς «Χριστουγεννιάτικη Ιστορία» ή ο γνωστός σε όλους Σκρουτζ Μακ Ντακ από τα κινούμενα σχέδια που κάνει βουτιές στο θησαυροφυλάκιό του.Τι γίνεται όμως όταν ο τσιγκούνης άντρας είναι πιο κοντά στη ζωή μας από ό,τι ένα κινούμενο σχέδιο και ένα βιβλίο;

Advertisements

 

Ας το παραδεχτούμε ο τσιγκούνης σύντροφος μπορεί να γίνει πολύ ενοχλητικός εδικά αν το έτερο του ήμισυ είναι το εντελώς αντίθετο. Αυτό συμβαίνει γιατί ο συγκεκριμένος άνθρωπος δεν εκπληρώνει τις οικονομικές υποχρεώσεις του, παρόλο που διαθέτει τα μέσα. Με απλά λόγια ενώ έχει σταθερή οικονομική κατάσταση, προτιμάει να μαζεύει χρήματα και να μη ξοδεύει ούτε ένα σεντ. Επίσης μισεί και παραπονιέται σχεδόν για τα πάντα. Πώς λοιπόν πρέπει να αντιδράσετε εάν διαπιστώσετε πως ο σύντροφός σας είναι τσιγκούνης;

Καταρχάς το πρώτο που πρέπει να κάνετε είναι να καταλάβετε γιατί έχει αυτό το χαρακτηριστικό. Όταν ανακαλύψετε το λόγο ίσως να μπορέσετε να βρείτε τρόπους βελτίωσης. Όμως για να είμαστε  ειλικρινείς καλό είναι να μην ευελπιστείτε ότι θα αλλάξετε εντελώς τη συμπεριφορά του. Γιατί για να γίνει αυτό θα πρέπει να αναγνωρίσει ο ίδιος το πρόβλημα  και τις επιπτώσεις που έχει στη ζωή του και να ζητήσει τη βοήθεια ενός ψυχολόγου.

Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να σκεφτείτε όλες τις δυσκολίες που σας δημιουργεί η τσιγκουνιά του και να διαπραγματευτείτε μαζί του. Συζητήστε και δείτε εάν είναι εφικτό να βρείτε μια κοινή λύση που να ικανοποιεί και τους δυο. Όμως καλό είναι να μην του επιτεθείτε και να μην δημιουργήσετε καυγάδες, γιατί δεν θα βγάλουν πουθενά.

 

Το ότι είναι σφιχτός με τα χρήματα δε σημαίνει πως δεν σας αγαπάει και δεν σας νοιάζεται. Το πιο σημαντικό από όλα είναι εάν εσείς μπορείτε να αντέξετε την τσιγκουνιά και εάν είστε διατεθειμένες, εφόσον το θέλει και ο ίδιος, να τον βοηθήσετε να λύσει το πρόβλημα του. Η αλήθεια είναι ότι οι σχέσεις δεν χαλάνε από ένα μειονέκτημα, όμως κάποια είναι τόσο μεγάλα που κάνουν για περισσότερα από ένα. Και φυσικά η τσιγκουνιά είναι ένα από τα χαρακτηριστικά που δεν μπορεί μια γυναίκα να ανεχτεί με τόση ευκολία.

 

πηγή

Advertisements
Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα