Μην χασετε

Τα 6 λάθη που κάνετε με τα μαλλιά σας και σας μεγαλώνουν

Λένε ότι τα μαλλιά είναι το μόνο αξεσουάρ που έχει κάθε άνθρωπος, ακόμα και όταν δεν φοράει τίποτα. Δεδομένου του πόσο μεγάλη σημασία έχουμε δώσει στα αξεσουάρ, αντιλαμβάνεσαι γιατί είναι εξίσου σημαντικό να δείχνεις ιδιαίτερο ενδιαφέρον στα μαλλιά σου, το hair styling και την εικόνα τους.

Tα 6 λάθη στα μαλλιά που σας δείχνουν μεγαλύτερη

Λάθος #1: Τα μακραίνετε υπερβολικά

Αυτό είναι το πιο συνηθισμένο λάθος που γίνεται καθώς νομίζετε ότι τα μακρυά μαλλιά είναι πιο σ∈ξι. Μπορεί το μήκος των μαλλιών να σας βγάζει από τη δύσκολη θέση, επιτρέποντάς σας να υιοθετήσετε διάφορα hair looks, όμως δεν σημαίνει ότι ταιριάζει σε όλες. Αντιθέτως, οι γυναίκες με κοντά μαλλιά θεωρούνται πιο γοητευτικές και με αυτοπεποίθηση ενώ το σωστό κούρεμα ξέρει να “κλέβει” χρόνους τονίζοντας σημεία όπως ο σβέρκος, καλύπτοντας περίτεχνα τον λαιμό.

 

Λάθος #2: Η λανθασμένη απόχρωση χρώματος

Η σωστή επιλογή χρώματος ανάλογα με την επιδερμίδα, το στυλ και τον χαρακτήρα αποτελεί ένα τεράστιο κεφάλαιο. Όμως το πιο κοινό λάθος που κάνουν οι γυναίκες είναι να επιλέγουν πολύ ανοιχτές αποχρώσεις ξανθού, οι οποίες εν τέλει δείχνουν την επιδερμίδα πολύ χλωμή, σχεδόν άρρωστη, με αποτέλεσμα να υπερτονίζονται λεπτές γραμμές και ατέλειες.

Advertisements

 

Λάθος #3: Από πότε έχεις να αλλάξεις κούρεμα;

Οι τάσεις στο κούρεμα αλλάζουν κάθε χρόνο. Αυτό, φυσικά, δεν σημαίνει ότι πρέπει κι εσύ να αλλάζεις κουπ κάθε τόσο, ωστόσο δεν είναι κακό να ανανεώνεσαι, τολμώντας καμιά φορά και ριζικές αλλαγές. Έτσι, όχι μόνο θα νιώσεις εσύ καλύτερα, αλλά θα καμουφλάρεις και έξτρα χρόνια!

 

Advertisements

 

Λάθος #4: Μην αντιγράφετε τους κομμωτές, αλλά εφαρμόστε το δικό σας στυλ

Μεγάλο ποσοστό γυναικών επιστρέφουν σπίτι και προσπαθούν την επόμενη ημέρα του κομμωτηρίου να αντιγράψουν το look που πέτυχε ο κομμωτής. Το αποτέλεσμα; Μια αποτυχία. Γιατί; Γιατί δεν υπάρχει η τεχνογνωσία αλλά και τα σωστά εργαλεία. Προφανώς και μπορείτε να πετύχετε ένα παρόμοιο αποτέλεσμα, όμως θα πρέπει να έχετε κυρίως στο μυαλό σας να υιοθετήσετε κάτι που σας πάει και όχι κάτι που μοιάζει να σας πάει, επειδή αυτό σας έκαναν στο κομμωτήριο.

 

Λάθος #5: Το κακό στέγνωμα

Με το κακό στέγνωμα εννοούμε τις φριζαρισμένες άκρες, τους ανεπιθυμήτους όγκους, τα μισά ίσια και μισά σγουρά μαλλιά, ή με άλλα λόγια hair looks που μόνο κολακευτικά δεν είναι.

 

Advertisements

Λάθος #6: Το χρώμα που ξεθωριάζει

Μπορείτε να έχετε πετύχει την σωστή απόχρωση, όμως τι γίνεται όταν αυτή αρχίζει και ξεθωριάζει και εσείς να φαίνεστε σαν “ξεπλυμένη”. Μπορεί το κομμωτήριο να θεωρείται πολυτέλεια, όμως μην αφήσετε το ξεθωριασμένο χρώμα των μαλλιών σας να σας δείχνει μεγαλύτερη από ότι είστε.

 

ΠΗΓΗ

 

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα