Μην χασετε

Σuγκινεί η μαμά που συμπεριλαμβάνει σε φωτογραφία τα 7 «αγγελάκια» της που έχασε σε αποβολές

Ένα ζευγάρι με 2 παιδιά από την Καλιφόρνια αποφάσισε στην 8η επέτειο του γάμου τους να μεγαλώσουν λίγο ακόμα την οικογένειά τους. Όμως, δεν είχαν φανταστεί ποτέ ότι αυτή τους η απόφαση θα τους γέμιζε πόνο.

 

Μετά την πρώτη αποβολή της, η Γουίτνεϊ από την Καλιφόρνια παραίμενε αισιόδοξη. Μέχρι ο απολογισμός της να φτάσει τις επτά αποβολές στη σειρά.

Τα περισσότερα μωράκια τα έχασε αρκετά νωρίς, μεταξύ των πέντε και επτά εβδομάδων.

Advertisements

«Ένιωθα τελείως κενή μέσα μου. Θυμάμαι να το λέω σε φίλες μου και προς έκπληξή μου η αντίδρασή τους δεν ήταν αυτή που ήλπιζα. Ένιωθα περισσότερο κενή και χωρίς υποστήριξη», ανέφερε η Γουίτνεϊ.

 

ΕΝΑΣ ΕΦΙΑΛΤΗΣ

Η διαδικασία αυτή του να μένει έγκυος για να αποβάλει τελικά είχε γίνει ένας εφιάλτης για την γυναίκα. Ένιωθε εντελώς μόνη και έκρυβε τον πόνο της, όταν διοργάνωνε baby shower για την αδελφή της που ήταν έγκυος σε δίδυμα και φίλες της, οι οποίες επίσης περίμεναν μωρό.

«Ακόμη και αν ανεβάζω ένα σωρό φωτογραφίες, δεν ποστάρω πολλά πράγματα για μένα, όπως προσωπικούς μου αγώνες ή αν έχω χάσει και θρηνήσει ένα μωρό. Είμαι ο τύπος ανθρώπου που επιλέγει να υποφέρει σιωπηλά. Με κάνει κάπως να νιώθω περισσότερο φυσιολογική. Ή ίσως απλά θάβω όλον αυτόν τον πόνο με την ελπίδα να περάσει», συνέχισε.

ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΞΕΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΜΩΡΑ

Αυτό που έκανε ακόμη πιο βαθύ τον πόνο αυτής της γυναίκας ήταν και το γεγονός, ότι είναι επαγγελματίας φωτογράφος και πολλές φορές την καλούσαν να φωτογραφίσει γεννήσεις, ακόμη και μετά από τις αποβολές της.

Advertisements

«Ομολογουμένως, ήταν μία γλυκόπικρη κατάσταση για μένα. Λατρεύω αυτήν τη διαδικασία, να βλέπω νεογέννητα, μυρωδάτα μωράκια ενώ τα φωτογραφίζω. Την ίδια στιγμή, όμως, δίνω μάχη με τη βαθιά θλίψη μέσα μου», τόνισε.

 

Και αν νομίζετε, ότι κάποιος συνηθίζει στον πόνο και την απογοήτευση μετά από τόσες πολλές αποβολές, η Γουίτνεϊ θέλει ο κόσμος να γνωρίζει, ότι δεν συμβαίνει έτσι.

«Απογοητευμένη, λυπημένη και να κατηγορώ τον εαυτό μου για ό,τι έχει συμβεί. Κάθε φορά που βιώνω κάτι τέτοιο, βυθίζομαι στη θλίψη και δεν μπορώ να συνέλθω. Είναι αρκετό όλο αυτό για να γκρεμίσει τον κόσμο σου», σημείωσε.

ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΞΗΓΗΣΟΥΝ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ

Παρά τα αλλεπάλληλα ιατρικά ραντεβού και τις εξετάσεις που όλα τα δείχνουν φυσιολογικά, η Γουίτνεϊ είχε έξι αποβολές μέσα σε έναν χρόνο χωρίς καμία αιτιολογία.

«Πολλές φορές τα λόγια του κόσμου είναι αυτά που μας πληγώνουν περισσότερο, όταν χάνουμε ένα μωρό. «Ω, έλα έχεις ένα αγοράκι κι ένα κοριτσάκι ήδη, θα είσαι εντάξει. Αυτά τα σχόλια δεν έχουν καμία αξία να γίνονται», επεσήμανε.

Όμως, μετά τις έξι αποβολές έμεινε έγκυος ξανά. Αυτή τη φορά τα πράγματα ήταν πολύ διαφορετικά. Η κοιλιά της μεγάλωνε και φαινόταν, ότι και το μωρό αναπτυσσόταν.

Advertisements

Όταν ένιωσε την πρώτη κλωτσιά, αποφάσισε να φέρει τη μαμά της και το τότε τρίχρονο παιδί της στον υπέρηχο, επειδή πραγματικά ένιωθε ενθουσιασμένη. Όμως, ο χειριστής του υπερήχου την προσγείωσε ανώμαλα: «Δεν υπάρχει μωρό εδώ. Δεν βλέπω τίποτα και γενικότερα δεν ακούω χτύπο», θυμάται.

«Έμεινα παγωμένη. Το σώμα μου δεν μπορούσε να κουνηθεί και το μόνο που άκουσα ήταν το 3χρονο παιδί μου να μου λέει: Πού είναι το μωρό μαμά; Δεν μπορούσα να το πιστέψω… Θυμάμαι να λέω, ότι ένιωσα κλωτσιά από το μωρό και να μου απαντούν, ότι είναι αδύνατο, καθώς δεν υπήρχε μωρό. Μάζεψα τα κομμάτια μου και έφυγα. Όμως, ναι ένιωσα κίνηση του μωρού. Ξέρουν οι άλλοι το σώμα μου;», ανέφερε.

Μέχρι τη 10η επέτειό του, το ζευγάρι προσπαθούσε να μεγαλώσει την οικογένειά του. Όμως, μετά από επτά αποβολές όλα αυτά τα χρόνια, αυτό που επεξεργάζονται τώρα είναι η υιοθεσία.

 

Η ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Για να τιμήσουν αυτό το ορόσημο αποφάσισαν να προχωρήσουν σε μία οικογενιακή φωτογραφία. Έτσι, έκαναν μία εκδρομή και φωτογραφήθηκαν με έναν ιδιαίτερο τρόπο.

«Ήθελα σε αυτή τη φωτογραφία να τιμήσω και τα επτά μωρά που χάθηκαν τα δύο αυτά χρόνια. Είμαι πολύ ευγνώμων για αυτόν τον πόνο που βίωσα, το αίμα που έχασα, το κενό που ένιωσα», είπε η Γουίτνεϊ.

Επιστράτευσε την κολλητή της φίλη, επίσης επαγγελματία φωτογράφο, και τράβηξε ένα πραγματικό οικογενειακό ποτρέτο που δεν μοιάζει με άλλο, καθώς συμπεριλαμβάνει τους πάντες: το ζευγάρι, τα δύο παιδιά και τα επτά αγγελάκια τους…

 

Από infokids.cy

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα