Μπαίνω, βγαίνω στα forum και στις ομάδες που είμαι εγγεγραμμένη στο διαδίκτυο. Μην νομίζετε, είμαι και εγώ μια μαμά με ανησυχίες που τις μοιράζομαι μαζί με τις διαδικτυακές μου φίλες. Αυτό που έχει γίνει θέμα συζήτησης τις τελευταίες δυο εβδομάδες, είναι τα μπισκότα που φτιάχνονται με 3 υλικά.

Ναι, ναι καλά ακούσατε. Υπάρχουν μπισκότα με 3 υλικά, είναι πανεύκολα στην παρασκευή τους και μπορείτε να φτιάξετε πολλές παραλλαγές αν προσθέσετε κακάο, δάκρυα σοκολάτας, ινδοκάρυδο, πολύχρωμα καραμελάκια ή ξύσμα από πορτοκάλι ή λεμόνι.

Ποια υλικά είναι αυτά; Πάρτε χαρτί και σημειώστε.
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
400 γραμμ. βούτυρο ανάλατο, σε θερμοκρασία δωματίου
500 γραμμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Εκτέλεση:
Με το μίξερ στη μεγαλύτερη ταχύτητα χτυπάμε το βούτυρο να αφρατέψει. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για λίγη ώρα ακόμα.
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και σταδιακά ρίχνουμε το αλεύρι. Μετά με ένα γάντι ζυμώνουμε τε το χέρι μας.
Αν θέλετε να προσθέσετε άλλα υλικά μέσα, όπως προανέφερα κακάο ή δάκρυα σοκολάτας ή καραμελάκια ή εσάνς, χωρίζετε τη ζύμη σας και προσθέτετε τα υλικά της αρεσκείας σας. Σε λαδόκολλα τοποθετούμε τα μπισκοτάκια, όσο για την ποσότητα που θα βάλουμε; Μετράμε με ένα κουταλάκι του γλυκού και όπως φαίνεται και στην φωτογραφία, πιέζουμε ελαφρά με το χέρι.
8375813256_4161425123_o
Ψήνουμε τα μπισκότα για 16-18′ στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις. Μόλις είναι έτοιμα, τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς και τα διατηρούμε σε ένα τάπερ ή κουτί για μπισκότα.