Advertisements

Ροζ cheesecake φράουλα: Ένα υπέροχο γλυκό αφιερωμένο στη γιορτή της μητέρας

 

Μια συνταγή της ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΛΑΝΟΥ

Advertisements

 

Υλικά για 8 κομμάτια:

Για τη βάση:

  • 250 γρ. τριμμένο μπισκότο
  • 120 γρ. λιωμένο βούτυρο

 

Για την κρέμα:

  • 3/4 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 340 γρ. τυρί κρέμα
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
  • ½ φλιτζάνι φράουλες
  • ½ ψιλοκομμένες φράουλες, συν κάποιες επιπλέον για γαρνίρισμα

 

Advertisements

Εκτέλεση:

Για τη βάση:

Λιώνουμε το βούτυρο και το προσθέτουμε στο τριμμένο μπισκότο. Ανακατεύουμε καλά και βάζουμε το μείγμα σε μια βάση 20 ή 22 εκ.

Πατάμε καλά με την ανάποδη πλευρά ενός κουταλιού ή με ένα ποτήρι ώστε να κολλήσει η βάση και να γίνει συμπαγής.

Την αφήνουμε να παγώσει στη συντήρηση του ψυγείου μέχρι να ετοιμάσουμε την κρέμα.

Για την κρέμα:

Σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με μίξερ χειρός μέχρι να αρχίσει να κάθεται.

Έπειτα, σε ένα άλλο μεγάλο μπολ ρίχνουμε το τυρί κρέμα, προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές αποτέλεσμα.

Advertisements

Προσθέτουμε και το μισό φλιτζάνι φράουλες και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ομοιογενοποιηθούν στο μείγμα.

Μόλις είναι έτοιμο, προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες φράουλες και ανακατεύουμε προσεκτικά.

Τέλος, βάζουμε και τη σαντιγί και ανακατεύουμε εκ νέου.

Ρίχνουμε τη γέμιση στην παγωμένη βάση μπισκότου και αφήνουμε το cheesecake στο ψυγείο μέχρι να παγώσει καλά, τουλάχιστον 4 ώρες.

Γαρνίρουμε και με επιπλέον φράουλες και σερβίρουμε.

 

olivemagazine.gr

Advertisements

 

Advertisements