Μην χασετε

Πόσο αλλάζει το κάθε ζώδιο όταν ∈ρωτεύεται

Όσα νομίζουμε πως ξέρουμε για τον άλλον μπορεί να αλλάξουν, μόλις κάποιος ∈ρωτευτεί πραγματικά. Και δεν μιλάμε φυσικά για ένα προσωρινό ενθουσιασμό, αλλά για το πραγματικό ∈ρωτα, που μεταμορφώνει και τους πιο δύσκολους ανθρώπους.

Advertisements

 

Δείτε παρακάτω πόσο μπορεί να αλλάξει τοκ κάθε ζώδιο όταν ∈ρωτευθεί!

ΚΡΙΟΣ:

Για κάποιον που ζει τα πάντα με πάθος, όπως ο Κριός, ο ∈ρωτας είναι… φωτιά και λαύρα. Για εκείνον δεν υπάρχουν ημίμετρα, είναι ενθουσιώδης και ασυγκράτητος και ζει την κάθε ∈ρωτική εμπειρία σαν να μην υπάρχει αύριο. Τι γίνεται όμως όταν ο ίδιος αποφασίσει ότι… θέλει να υπάρχει αύριο; Πιθανόν, αν έχει πληγωθεί στο παρελθόν, να ξυπνήσει μέσα του η δυσπιστία και χρειάζεται αρκετή προσπάθεια από το ταίρι του, ώστε να του κατευνάσει τον φόβο ότι μπορεί όλη αυτή η αγάπη του να χαραμίζεται σε λάθος πρόσωπο. Γιατί και οι άντρες και οι γυναίκες του ζωδίου, πίσω από τον επιφανειακά «σκληρό» δυναμισμό τους, κρύβουν μια πολύ τρυφερή καρδιά.

 

ΤΑΥΡΟΣ:

Ο Ταύρος μπορεί να είναι ενοχλητικά «γήινος» σε πολλούς τομείς της ζωής του, αλλά ο ∈ρωτας δεν συγκαταλέγεται σε αυτούς, ευτυχώς για τον ίδιο και για όσους απολαμβάνουν την αγάπη του. Ο συναισθηματικός του κόσμος είναι απροσδόκητα πλούσιος και παίζει σημαντικό ρόλο στην ευτυχία του. Ο Ταύρος πιστεύει ακράδαντα στον αληθινό ∈ρωτα. Αλλά παρά τον έντονο αισθησιασμό τους, και οι αρσενικοί και οι θηλυκοί εκπρόσωποι του ζωδίου, δεν συγχέουν τον ∈ρωτα με το σ∈ξ. Μπορεί να αργήσουν να ∈ρωτευθούν πραγματικά κι ακόμα περισσότερο να δεσμευτούν. Όταν όμως το αποφασίσουν, θα περιβάλλουν το ταίρι τους με απέραντη ζεστασιά, στοργή, φροντίδα, συναισθηματική ασφάλεια και σταθερότητα.

 

ΔΙΔΥΜΟΙ:

Ο Δίδυμος βλέπει τον ∈ρωτα σαν παιχνίδι, όπως και διάφορα άλλα πράγματα στη ζωή του. Οι ∈ρωτικές περιπέτειές του μπορούν να γεμίσουν τόμους, έστω κι αν αρκετές διαδραματίζονται κυρίως… μέσα στο μυαλό του. Από αυτή την άποψη, ακόμα κι αν ∈ρωτευτεί κάποιο πρόσωπο και μείνει μόνιμα μαζί του, θα εξακολουθήσει τις απιστίες, έστω και νοερά, επιστρέφοντας μετά ανανεωμένος στη βάση του, αφού θα έχει αναπνεύσει για λίγο το ευχάριστο αεράκι της αλλαγής. Του αρκεί και ένα φλερτ μόνο στα λόγια… Εκτός αν το ταίρι του καταφέρνει να του κρατά διαρκώς το ενδιαφέρον, όπως θα έκανε σε ένα παιδί: με ποικιλία και διασκέδαση.

 

Advertisements

 

ΚΑΡΚΙΝΟΣ:

Ο Καρκίνος ∈ρωτεύεται με πάθος, ευαισθησία και αφοσίωση. Είναι ένα από τα πιο γενναιόδωρα ζώδια στην αγάπη και δε φοβάται τη δέσμευση. Με έναν σχεδόν διαισθητικό τρόπο, συλλαμβάνει ό,τι κρύβεται πίσω από τα λόγια και τις εκδηλώσεις του ∈ρωτα. Αυτό βέβαια μπορεί και να βγαίνει εις βάρος του μερικές φορές, γιατί όποιος καταλαβαίνει πολλά, πληγώνεται και περισσότερο. Είναι ικανός, για χάρη της αγάπης του, να αφήσει κατά μέρος κάθε εγωισμό και λογική, ακόμα και για ένα πρόσωπο που δεν το αξίζει. Όποιος εμπνεύσει τέτοιο απόλυτο ∈ρωτα σε έναν Καρκίνο, είναι πραγματικά τυχερός. Αλλά και πολύ άτυχος, αν δεν είναι σε θέση να εκτιμήσει αυτό τον θησαυρό.

 

ΛΕΩΝ:

Από ένα μεγαλοπρεπή Λέοντα, δε θα μπορούσε να περιμένει κανείς υπαναχωρήσεις για χάρη του ∈ρωτα. Και αυτό σε κάποιο βαθμό ισχύει, δεδομένου κιόλας ότι με τη γοητεία του είναι πάντα «ο άντρας (ή η γυναίκα) που δεν χρειάζεται να προσπαθήσει πολύ», κατά το γνωστό σλόγκαν. Όμως, όταν ο κυριολεκτικά «λεοντόκαρδος» εκπρόσωπος αυτού του ζωδίου ∈ρωτευτεί για τα καλά, είναι ικανός να κατεβάσει τον ήλιο, το φεγγάρι και τα αστέρια, για να τα αποθέσει στα πόδια του αγαπημένου του προσώπου. Παρά τη φήμη του για επιπολαιότητα, εδώ θα φανεί επίμονος και σταθερός. Κι αν δεσμευτεί σοβαρά, θα είναι ένας αφοσιωμένος και προστατευτικός σύζυγος και οικογενειάρχης.

 

ΠΑΡΘΕΝΟΣ:

Αν ο Παρθένος έχει γενικά στη ζωή του την τάση να κάνει τα πράγματα δύσκολα, προσπαθώντας να… τα διευκολύνει, φαντάσου τι γίνεται όταν ∈ρωτεύεται –μια υπόθεση που είναι από μόνη της δύσκολη. Γιατί, αν δαγκώσει τη λαμαρίνα, χάνει ολοσχερώς την ακλόνητη λογική του και παραδίδεται στον ∈ρωτα χωρίς όρους. Για κάποιον που έχει μάθει να βάζει τα πάντα στο πλαίσιο της λογικής σκέψης, το μαγικό βασίλειο των συναισθημάτων είναι ένα ανεξερεύνητο πεδίο. Και εκεί μέσα ο ορθολογιστής και συγκρατημένος Παρθένος μεταμορφώνεται σε ένα πλάσμα δοσμένο στα πάθη του, ικανό να… πέφτει στα πατώματα, αφορμής δοθείσης. Αλλά ποτέ δημοσίως. Τουλάχιστον, σε αυτό κρατά ένα κομμάτι από τον παλιό καλό εαυτό του.

 

Advertisements

 

ΖΥΓΟΣ:

Ο Ζυγός αναζητά στο άλλο του μισό την ολοκλήρωση της γήινης ύπαρξής του. Είναι μια αναζήτηση που του παίρνει πολύ καιρό και μπόλικους πειραματισμούς. Χάρη στη φυσική γοητεία του, οι περιπέτειες δεν του λείπουν, αλλά αντιστέκεται σε κάθε δέσμευση, μέχρι τη στιγμή που θα γνωρίσει τον εκλεκτό ή την εκλεκτή της καρδιάς του. Παρόλο που φημίζεται για την αναποφασιστικότητά του, εδώ δεν θα διστάσει στιγμή. Θα αναγνωρίσει αμέσως την αδελφή-ψυχή του και θα ξεκινήσει μαζί της τη ζωή της αρμονικής συνύπαρξης, που πάντα ονειρευόταν. Μια ζωή άνετη και ευχάριστη, γιατί διαφορετικά τι νόημα έχει μια σχέση, αν δεν σου ομορφαίνει την καθημερινότητα;

 

ΣΚΟΡΠΙΟΣ:

Για τον Σκορπιό ο ∈ρωτας είναι πάθος, μυστήριο και ρίσκο. Αυτό σημαίνει ότι αν δεν βρει το σύντροφο που θα του προσφέρει αυτή τη διαρκή ένταση, που είναι για εκείνον απαραίτητη σαν το οξυγόνο, απλώς δεν ∈ρωτεύεται. Δεν υπάρχει καμιά περίπτωση να τον προσελκύσει ένα πρόσωπο που του υπόσχεται μια ήρεμη, ξεκάθαρη, απλή σχέση. Ο Σκορπιός θέλει πολύπλοκα πράγματα, λαβυρίνθους που μέσα τους θα κυνηγιέται με το ταίρι του, αδιέξοδα όπου θα στριμώχνει και θα στριμώχνεται… Σε όποιον αντέξει όλη αυτή την ψυχική οδύνη και βγει νικητής από τις δοκιμασίες, θα προσφέρει για ανταμοιβή τον εαυτό του, ώστε να γίνουν ένα σώμα και μία ψυχή.

 

ΤΟΞΟΤΗΣ:

Οι Τοξότες είναι οι γητευτές του ζωδιακού. Ελάχιστοι μπορούν να αντισταθούν στον μαγνητισμό που εκπέμπουν οι εκπρόσωποι αυτού του ζωδίου. Μπαίνουν στη ζωή των άλλων και… κλέβουν καρδιές, χωρίς επιπλέον να δείχνουν ότι προσπαθούν ιδιαίτερα γι’ αυτό. Ίσως το γεγονός ότι έχουν ένα μονίμως «φευγάτο» στιλ, αφενός να τους κάνει ενδιαφέροντα στόχο για κατάκτηση και αφετέρου να υπόσχεται μαγικές περιπέτειες στον τυχερό που θα τους κερδίσει. Εκείνοι βέβαια δεν «κολλάνε» εύκολα σε μια κατάσταση. Αν όμως πραγματικά ξεμυαλιστούν, χάνουν κάθε καθαρή και αντικειμενική σκέψη και βυθίζονται βαθιά στην εξιδανίκευση και στην αυταπάτη, από την οποία κινδυνεύουν να έχουν ένα πολύ δυσάρεστο ξύπνημα.

 

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ:

Ο Αιγόκερως έχει παραδοσιακές απόψεις για τις σχέσεις και, παρά τη νεανική του διάθεση για περιπέτεια, βλέπει στο μέλλον τον εαυτό του παντρεμένο με παιδιά. Και τον βλέπει με απόλυτη βεβαιότητα, βάζοντας τη δημιουργία της οικογένειας μέσα στους στόχους της ζωής του και όχι αντιμετωπίζοντάς την σαν κάτι που κατά πάσα πιθανότητα θα συμβεί κάποια στιγμή, γενικά και αόριστα. Σαν γήινο ζώδιο που είναι, θέλει να δημιουργεί στερεές βάσεις για τον ∈ρωτικό δεσμό του, τον οποίο διαχειρίζεται με ευγένεια και σεβασμό. Αφοσιώνεται απόλυτα στο πρόσωπο που έχει κερδίσει την αγάπη του, αλλά μπορεί να γίνει πολύ σκληρός απέναντι σε εκείνον που θα τον απογοητεύσει.

 

ΥΔΡΟΧΟΟΣ:

Ο Υδροχόος είναι από τα πιο ελεύθερα πνεύματα του ζωδιακού και ζει τον ∈ρωτα όπως και τις υπόλοιπες εμπειρίες του: «χαλαρά», ανέμελα, με περιπετειώδη διάθεση. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι βαθιά μέσα του δεν έχει την ανάγκη να αγαπήσει. Απλώς θα το κάνει χωρίς να επιτρέπει σε κανέναν να εκμεταλλευτεί τα συναισθήματά του και ένας τρόπος γι’ αυτό είναι να κρατά ορισμένες αποστάσεις ασφαλείας. Ξέρει να φυλάγεται από τις κάλπικες αγάπες και δε θα θυσιάσει την ελευθερία του. Τι γίνεται όμως όταν συναντήσει τον μεγάλο ∈ρωτα; Εκεί θα δώσει μαζεμένα όλα όσα δεν έδωσε σε όλες τις προηγούμενες σχέσεις του, κάνοντας τον σύντροφό του απεριόριστα ευτυχισμένο.

 

ΙΧΘΕΙΣ:

Ο Ιχθύς είναι γεννημένος για να αγαπά, καθώς μέσα από τον ∈ρωτα αναζητά την εσωτερική του ενότητα—ας μην ξεχνάμε ότι είναι ένα από τα «διπλά» ζώδια του ζωδιακού, σαν τους Διδύμους και τον Ζυγό. Ο κόσμος των συναισθημάτων του είναι βαθύς και απέραντος, σαν τον ωκεανό, και ο Ιχθύς βρίσκεται εκεί μέσα εντελώς στο στοιχείο του. Έχει απόλυτη επαφή με τα αισθήματά του, δεν φοβάται να αγαπήσει και καλεί τον σύντροφό του να δοθεί κι εκείνος άφοβα στην ∈ρωτική τους ένωση, ώστε να αφεθούν μαζί στην ευδαιμονία τους. Επιπλέον, σπάνια θα πληγώσει εσκεμμένα τον άλλον, εκτός αν αντιδράσει σε κάτι που του έκαναν.

myastro.gr

 

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα