Μην χασετε

Πώς θα καταφέρετε να μην πάρετε κιλά στις διακοπές;

Για τους περισσότερους από εμάς, οι  διακοπές είναι η κατάλληλη στιγμή για να χαλαρώσουμε. Και αυτός είναι ένας λόγος που όταν γυρνάμε μετά στο σπίτι, φέρνουμε μαζί μας και μερικά παραπανήσια κιλά. Όμως, δεν υπάρχει λόγος να αγχωθείτε, αλλά ούτε να καταπιεστείτε, γιατί με λίγο προγραμματισμό, θα απολαύσετε τη θάλασσα, τα ταβερνάκια και το υπέροχο ελληνικό φαγητό, χωρίς να πάρετε κιλά.

Καταρχήν, ακόμα και στις διακοπές το πρωινό παραμένει το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας.Αν τρώτε ένα καλό πρωινό στις διακοπές σας, θα είστε χορτάτοι για πολλές ώρες μέσα στην ημέρα και δεν θα υποπέσετε στο πρόχειρο φαγητό. Αν το ξενοδοχείο σας έχει μπουφέ, δεν υπάρχει λόγος να πέσετε με τα μούτρα από τη πρώτη μέρα και να τα φάτε όλα. Έχετε στη διάθεση σας μέρες, ώστε να δοκιμάσετε ότι σας αρέσει από λίγο.

Επωφεληθείτε από το νέο περιβάλλον και κινηθείτε. Όπου και να πάτε διακοπές, όλο και κάτι θα έχετε να δείτε. Αν είστε κοντά σε μια παραλία, μπορείτε να πάτε το απόγευμα για τρέξιμο ή για έναν περίπατο στην άμμο. Ή μπορείτε να πάτε μια βόλτα στη χώρα, εφόσον είστε σε ένα νησί και να εξερευνήσετε τις ομορφιές της. Με αυτό τον τρόπο θα μείνετε ενεργοί και ταυτόχρονα θα ξεφύγετε από τα τετριμμένα.

Και επειδή το φαγητό στις διακοπές είναι μέρος της εμπειρίας και της διασκέδασης, δεν γίνεται να μην δοκιμάσετε τις τοπικές λιχουδιές. Όμως, εδώ υπάρχει μια παγίδα, γιατί οι μερίδες των εστιατορίων είναι μεγαλύτερες από τις κανονικές και με περισσότερες θερμίδες. Αντί όμως, να καταπιεστείτε και να μη φάτε το αγαπημένο σας φαγητό ή να νιώθετε τύψεις αφού έχετε δοκιμάσει τα πάντα, ενεργείστε έξυπνα και μοιραστείτε τα πιάτα με τους φίλους σας ή τον σύντροφο σας. Έτσι δεν θα πάρετε όλες τις θερμίδες και θα αποφύγετε μια ανεπιθύμητη αύξηση βάρους. Τέλος, μη ξεχνάτε το αλκοόλ.  Αν θέλετε να πίνετε οπωσδήποτε ένα ποτό κάθε μέρα, τότε περιοριστείτε σε ένα είδος κάθε φορά και μην πηγαίνετε από τη μπύρα στο κρασί και μετά στα cocktails.

Advertisements

Και να θυμάστε, ότι οι διακοπές δεν αποτελούν δικαιολογία, για να ξεχάσετε όλες τις υγιεινές διατροφικές σας συνήθειες. Πάντα πρέπει να έχετε στόχο να καταναλώνετε ισορροπημένα γεύματα και τροφές υψηλής θρεπτικής αξίας, ώστε να διατηρείτε ένα υγιές σωματικό βάρος.

jenny.gr

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα