Πως να φτιάξετε πεντανόστιμα λαζάνια με αραβικές πίτες!

Advertisements

 

Από τον Άκη Πετρετζίκη

 

Συστατικά

  • 1 κρεμμύδι, μεγάλο
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 1 κ.γ. δεντρολίβανο
  • 1 κ.γ. θυμάρι
  • 1 κιλό κιμά χοιρινό
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 1 κ.σ. γεμάτη πελτέ ντομάτας
  • 200 γρ. νερό
  • 250 γρ. τυρί κρέμα
  • 500 γρ. αραβικές πίτες, μεγάλες
  • 200 γρ. mix τυριών

 

Advertisements
Για το σερβίρισμα
  • ρόκα
  • ντοματίνια
  • ελαιόλαδο

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Τοποθετούμε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Κόβουμε το κρεμμύδι σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε στο τηγάνι.
  • Κόβουμε τις πιπεριές σε κυβάκια και τις βάζουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη ρίγανη, το δεντρολίβανο, το θυμάρι και σοτάρουμε 1-2 λεπτά να καραμελώσουν.
  • Βάζουμε τον κιμά και σοτάρουμε 8-10 λεπτά να πάρει χρώμα και να ψηθεί.
  • Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, την ντομάτα κονκασέ, τον πελτέ, το νερό, το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε. Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Σε ένα ταψί 28 εκ. τοποθετούμε μια πίτα αραβική και ραντίζουμε με 1 κ.γ. ελαιόλαδο.
  • Βάζουμε το 1/5 από τη γέμιση, το 1/6 από το τυρί και καλύπτουμε με άλλη μια πίτα.
  • Ακολουθούμε τη ίδια διαδικασία για όλα τα υλικά.
  • Στην τελευταία πίτα απλώνουμε το υπόλοιπο τυρί και ψήνουμε για 15-20 λεπτά.
  • Σερβίρουμε με ρόκα, ντοματίνια και ελαιόλαδο.

 

akispetretzikis.com

 

 

Advertisements

 

Advertisements