Εμπνευσμένα από τα υλικά και τα αρώματα της Ιταλικής κουζίνας, τα κεφτεδάκια αυτά θα γίνουν τα αγαπημένα σας.

Advertisements

Σερβίρονται με ριγκατόνι και μοτσαρέλα. Ένα πολύ νόστιμο πιάτο που δεν θα αφήσει κανέναν ασυγκίνητο.

Από τον

 

Υλικά

  • 500 γρ. ριγκατόνι βρασμένα
  • 2 μπάλες μοτσαρέλας, σε κομμάτια

 

Advertisements

Για τα κεφτεδάκια

  • 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 250 γρ. κιμά χοιρινό
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο σε καρέ
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 αυγό
  • 2 φέτες ψίχα από μπαγιάτικο ψωμί, μουλιασμένο σε νερό, στυμμένο
  • 2 κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • αλάτι, μαύρο πιπέρι
  • 2 κουτ. σούπας αλεύρι, για το πασπάλισμα
  • 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

 

Για τη σάλτσα ντομάτας

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο σε καρέ
½ φλιτζ. ε.π. ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο
400 γρ. ντομάτες φρέσκες ή κονσέρβα, ψιλοκομμένες
2-3 κόκκους μπαχάρι
½ κουτ. γλυκού ζάχαρη
2-3 κουτ. σούπας άνηθο και μαϊντανό ψιλοκομμένο

 

Advertisements

Για το πέστο βασιλικού

  • 1 ματσάκι πλατύφυλλο βασιλικό
  • 3 κουτ. σούπας κουκουνάρι
  • 1 γεμάτη κουτ. γλύκου πάστα σκόρδου ή 1 σκελίδα σκόρδο ψημένο
  • ¾ φλιτζ. παρμεζάνα, ψιλοτριμμένη
  • ¾ φλιτζ. ε.π. ελαιόλαδο
  • αλάτι, μαύρο πιπέρι

 

Διαδικασία

Ετοιμάζουμε το πέστο βασιλικού:

Πλένουμε και στεγνώνουμε πάρα πολύ καλά τα φύλλα βασιλικού.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σε μέτρια φωτιά καβουρδίζουμε το κουκουνάρι.

Advertisements

Βάζουμε τον βασιλικό, το σκόρδο, το κουκουνάρι, την παρμεζάνα και λίγο αλατοπίπερο στο μούλτι και πολτοποιούμε.

Προσθέτουμε το ελαιόλαδο σε 3 δόσεις συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι το πέστο να πάρει κρεμώδη υφή.

Δοκιμάζουμε για αλατοπίπερο. Διατηρούμε στο ψυγείο.

 

Ετοιμάζουμε τα κεφτεδάκια:

Advertisements

Σε ένα μεγάλο μπολ ζυμώνουμε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια εκτός από το ελαιόλαδο και το αλεύρι και αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα να ξεκουραστεί.

Κατόπιν πλάθουμε μικρά στρογγυλά κεφτεδάκια και τα αλευρώνουμε ελαφρά.

Τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν χρώμα.

Τα ακουμπάμε σε μια πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

 

Advertisements

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα ντομάτας:

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα αχνίζουμε το κρεμμύδι σε 1 φλιτζάνι νερό μέχρι να μαλακώσει. Όταν εξατμιστεί το νερό, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό.

Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και λίγο ζεστό νερό.

Οταν η σάλτσα πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα ένα-ένα τα κεφτεδάκια, φροντίζοντας να τα καλύπτει η σάλτσα.

Αφήνουμενα βράσουν μέχρι να συμπυκνωθεί η σάλτσα και να εξατμιστούν τα υγρά. Στο τέλος ανακατεύουμε μέσα τον άνηθο και τον μαϊντανό.

Advertisements

Σερβίρουμε τα ριγκατόνι ζεστά μαζί με τα κεφτεδάκια, μια κουταλιά πέστο και κομμάτια μοτσαρέλας.

 

olivemagazine.gr

 

 

Advertisements
Advertisements