Μην χασετε

Πως να φτιάξετε παραδοσιακά μουστοκούλουρα με μαλακή υφή και υπέροχη γεύση

Φτιάξτε εύκολα και γρήγορα τα παραδοσιακά μουστοκούλουρα με μαλακή υφή και τέλεια γεύση!

Advertisements

 

Από τον Άκη Πετρετζίκη

 

Συστατικά

  • 100 γρ. σπορέλαιο
  • 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 2 κ.σ. κακάο
  • 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 1/2 κ.γ. γαρίφαλο
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 150 γρ. πετιμέζι
  • 200 γρ. χυμό πορτοκαλιού
  • 1 κ.γ. σόδα μαγειρική
  • 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 100 γρ. σουσάμι

 

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C στον αέρα.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το σπορέλαιο, τη ζάχαρη, κακάο, το μοσχοκάρυδο, το γαρίφαλο, την κανέλα, το πετιμέζι και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός.
  • Προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού, τη σόδα, το αλεύρι και ανακατεύουμε με μια κουτάλα. Συνεχίζουμε με τα χέρια μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη.
  • Χωρίζουμε το μείγμα σε κομμάτια 50 γρ. και δίνουμε το επιθυμητό σχήμα. Ιδανικά απλώνουμε λίγο λάδι στον πάγκο εργασίας μας για να μην κολλάει η ζύμη.
  • Μεταφέρουμε σε ταψί με λαδόκολλα, πασπαλίζουμε με το σουσάμι και ψήνουμε το κάθε ταψί για 15-20 λεπτά.
  • Αφαιρούμε και σερβίρουμε.

 

 

Advertisements

akispetretzikis.com

 

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα