Μην χασετε

Πέγκυ Ζήνα: «Με φοβίζει για την κόρη μου η κοινωνία, όπως έχει γίνει σήμερα. Είναι γεμάτη από “τέρατα”»

Η Πέγκυ Ζήνα εμφανίστηκε ως καλεσμένη στην εκπομπή “Καλύτερα δε γίνεται” το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου.

Η Πέγκυ Ζήνα αναφέρθηκε στις τρέχουσες τάσεις μόδας που ακολουθούν οι νέοι, την ανατροφή της κόρης της, τα εμπόδια που υπάρχουν στην κοινωνία, καθώς και τη ζωή και τις δραστηριότητες τη νύχτα.

Αρχικά, σχετικά με το γεγονός ότι εκείνη έχει αναλάβει αποκλειστικά το τραγούδι και ο σύζυγός της όλα τα υπόλοιπα, η Πέγκυ Ζήνα ανέφερε: «Συνήθως όλα τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνει ο Γιώργος. Όταν κάποιος σε αγαπάει και σε νοιάζεται για το καλό σου σαν άνθρωπό του και σαν οικογένειά του, και όχι απλά για επαγγελματική σχέση, γιατί μετά από 28 χρόνια δεν μπορούμε να μιλάμε για επαγγελματική σχέση…».

Για την κόρη της, Ηλέκτρα, σημείωσε: «Με φοβίζει για την κόρη μου η κοινωνία, όπως έχει γίνει σήμερα, επειδή δεν έχει καμία σχέση με την δική μου εφηβεία. Η επιρροή στα μικρά παιδιά των social media όσον αφορά τα πρότυπα που προβάλλουν προς τα έξω. Αυτή η τέλεια, ψεύτικη εικόνα που κρύβει πολλά και όχι μόνο δυο ρυτίδες και δυο ελαττώματα, κρύβει δυστυχία. Τα περισσότερα χαμόγελα είναι ψεύτικα».

Advertisements

Συγχρόνως, πρόσθεσε: «Φοβάμαι για την κοινωνία που μεγαλώνει η Ηλέκτρα γιατί δεν είμαι και από τις μαμάδες που θα τις λέω συνέχεια “μην ακούς τραπ τραγούδια που βρίζουν και υποτιμούν τη γυναίκα”. Γιατί είναι μόδα της εποχής. Έχω γνωρίσει εντωμεταξύ μερικά από αυτά τα παιδιά [τους τράπερς] σε διάφορα events και τα περισσότερα δεν είναι έτσι σαν χαρακτήρες, είναι έτσι όταν ανεβαίνουν στη σκηνή, για να είναι της μόδας, για να είναι στην τάση της εποχής. Δηλαδή δεν θα ήθελαν να φέρονται έτσι στην κοπέλα τους, δεν θα ήθελαν να φέρονται έτσι στη μαμά τους. Το έχω παρατηρήσει. Οπότε νομίζω ότι είμαστε στην παγίδα της αμερικανοποίησης και μιας μόδας που δεν νομίζω ότι ταιριάζει και πολύ στο DNA μας και αυτό με ανησυχεί πολύ».

 

Και συνέχισε: «Γιατί από τη μία δεν μπορώ να της πω [στην κόρη μου] “μην ακούς”, θα ακούει ό, τι θέλει, θα πηγαίνει σε ό, τι συναυλίες θέλει, γιατί φοβάμαι την αντίδραση του “μου απαγόρευσες”, άρα θα το κάνω από πεισμα. Το μόνο που προσπαθώ σαν μαμά είναι να την δυναμώσω και όχι να την πείσω ότι δεν υπάρχουν “τέρατα” στην κοινωνία μας. Είναι γεμάτη από “τέρατα” η κοινωνία μας και όχι η νύχτα, είναι μεγάλος μύθος αυτός. Όλο το 24ωρο είναι γεμάτο με “τέρατα” και κινδύνους. Οπότε εγώ πρέπει να την μεγαλώσω ως μια πολύ δυνατή τύπισσα που να μπορεί να αντιμετωπίζει τα “τέρατα”».

Για τη δική της ανατροφή σχολίασε: «Εμένα μπορεί να μου έλειπε η μαμά, επειδή δούλευαν τότε 7 ημέρες την εβδομάδα. Εγώ όμως έκανα παιδί στην εποχή που δουλεύαμε με τον Δημήτρη Μητροπάνο που είχε γίνει ήδη η νύχτα δύο μέρες με την κρίση. Οπότε το να λείπεις δυο βράδια από το παιδί σου, δεν είναι κάτι. Εμένα, λοιπόν, η μαμά μου μπορεί να μου έλειπε αλλά επειδή δούλευε στη νύχτα, που είναι όπως και να το κάνουμε λίγο πιο είναι σκληρή για να επιβίωσει μια γυναίκα και να την ακολουθεί μετά από τόσα χρόνια το όνομα ήταν “κυρία” η Στέλλα, πολύ σημαντικό, με έμαθε να είμαι δυνατή, με δυνάμωσε και αντιστάθηκα στα δικά μου τερατάκια που συνάντησα».

Τέλος, ολοκληρώνοντας είπε: «Οι γονείς καμιά φορά ακόμα και άθελα τους ή ακόμα και με την αδιαφορία τους δυναμώνουν τα παιδιά να μεγαλώνουν πιο εύκολα και να προστατεύουν τον εαυτό τους».

Advertisements

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα