Μην χασετε

Pancakes μπουγάτσα: Μια απολαυστική επιλογή για ένα χορταστικό πρωινό

Pancakes με γεύση μπουγάτσα, μία αφράτη και πεντανόστιμη ιδέα που θα αγαπήσετε.

Advertisements

 

Από τον Γιώργο Τσούλη

 

ΥΛΙΚΑ

Για την κρέμα:

  • 150 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
  • 50 γρ. κορν φλάουρ
  • 20 γρ. βούτυρο, παγωμένο
  • 4 κρόκους αυγού
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 500 ml γάλα, πλήρες
  • 1/4 κ.γ. κανέλα

 

Για τη ζύμη:

  • 270 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ κοσκινισμένο
  • 60 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
  • 60 γρ. βούτυρο, λιωμένο +extra για το τηγάνισμα
  • 10 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 6 γρ. σόδα, μαγειρική
  • 2 αυγά, medium
  • 260 ml γάλα, πλήρες

 

Για το σερβίρισμα:

Advertisements
  • Κανέλα
  • Ζάχαρη άχνη

 

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Αδειάζουμε σε μια κατσαρόλα, το γάλα, την μισή ποσότητα ζάχαρης της συνταγής (75 γρ.),τη κανέλα, την τοποθετούμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση.
  • Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά με την υπόλοιπη ποσότητα ζάχαρης (75 γρ.), το εκχύλισμα βανίλιας, το κορν φλάουρ και τα χτυπάμε με το σύρμα χειρός, μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
  • Αφού πάρει μια βράση το γάλα, ρίχνουμε σιγά σιγά το περιεχόμενο της κατσαρόλας με μια κουτάλα στο μείγμα με τα αυγά ανακατεύοντας συνεχώς.
  • Μόλις πάρουν θερμοκρασία τα αυγά, αδειάζουμε όλο το περιεχόμενο του μπολ μέσα στη κατσαρόλα και ανακατεύοντας συνεχώς, σιγοβράζουμε την κρέμα μέχρι να πήξει.
  • Αφού πήξει, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε, μέχρι να δέσει κι έπειτα, αδειάζουμε την κρέμα σε ένα ταψί, την καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη, η οποία εφάπτεται στην κρέμα και την αφήνουμε να κρυώσει. Όταν κρυώσει, την αδειάζουμε σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής και την αφήνουμε στην άκρη.

 

Για τα pancakes:

  • Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ, το γάλα, τα αυγά, τη ζάχαρη κι ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Αδειάζουμε στο μπολ το λιωμένο βούτυρο και αλεύρι, συνεχίζοντας το ανακάτεμα, ώστε να αποκτήσει το μείγμα μία λεία υφή.
  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε με μέτρια φωτιά, προσθέτουμε λίγο βούτυρο και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε στο κέντρο του τηγανιού 2 γεμάτες κουταλιές από τη ζύμη και απλώνουμε το μείγμα ομοιόμορφα στην επιφάνεια του τηγανιού χρησιμοποιώντας το κουτάλι.
  • Ψήνουμε το pancake από τη μία πλευρά και όταν δημιουργηθούν μικρές φουσκαλίτσες στην επιφάνεια του, το γυρνάμε από την άλλη πλευρά με τη βοήθεια μίας σπάτουλας.
  • Όταν είναι έτοιμο, το μεταφέρουμε σε ένα πιάτο κι επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με το υπόλοιπο μείγμα της ζύμης.

 

Σύνθεση:

  • Τοποθετούμε ένα pancake στο πιάτο, που θα σερβίρουμε και απλώνουμε ομοιόμορφα στην επιφάνεια του λίγη από την κρέμα χρησιμοποιώντας μια σακούλα ζαχαροπλαστικής.
  • Καλύπτουμε με ένα ακόμα pancake επαναλαμβάνοντας την ίδια διαδικασία με την κρέμα και τα υπόλοιπα pancakes.
  • Καλύπτουμε το τελευταίο pancake με την κρέμα που περίσσεψε, πασπαλίζουμε με τη κανέλα και τη ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.

 

Advertisements

 

giorgostsoulis.com

 

 

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα