Μην χασετε

Παγωτό cheesecake φράουλα: Μια πανεύκολη συνταγή με λίγα υλικά και απiστεuτη γεύση

Ένα λαχταριστό παγωτό που θα γίνει το αγαπημένο μικρών και μεγάλων!

Advertisements

 

Από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

 

Υλικά

Διαδικασία

Για το παγωτό cheesecake θα χρησιμοποιήσουμε ένα τετράγωνο ταψί 20×20 ή αντίστοιχου μεγέθους σκεύος για κατάψυξη. Παγώνουμε το ταψί στην κατάψυξη ώστε να είναι κρύο.

Αφήνουμε το τυρί κρέμα και το βούτυρο να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου για να δουλεύοντας εύκολα χωρίς μίξερ.

Πρώτα ετοιμάζουμε το μπισκότο για το cheesecake, μετά θα φτιάξουμε την σάλτσα φράουλα και στο τέλος την κρέμα για το το παγωτό cheesecake χωρίς παγωτομηχανή.

 

Για το μπισκότο

Advertisements

Σε μια σακούλα τροφίμων βάζουμε τα μπισκότα και το μαλακό βούτυρο σε κομμάτια.

Κλείνουμε την σακούλα και πιέζουμε με τα χέρια τα υλικά ώστε να σπάσουν τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια χωρίς να γίνουν σκόνη και τα ανακατεύουν με το βούτυρο.

Στρώνουμε στο παγωμένο ταψί τα σπασμένα μπισκότα με το βούτυρο ρίχνοντας τα αφράτα, χωρίς να τα πιέζουμε όπως κάνουμε στο κλασικό cheesecake.

Κρατάμε μερικές κουταλιές μείγμα μπισκότου-βουτύρου για την επιφάνεια του παγωτού αλλά και για το σερβίρισμα.

Βάζουμε ξανά στην κατάψυξη, να παγώνουν μαζί με το σκεύος, μέχρι να φτιάξουμε την σάλτσα φράουλα.

 

Για τη σάλτσα φράουλα

Πλένουμε και καθαρίζουμε τις φράουλες.

Advertisements

Αν είναι μικρές αφήνουμε τις φράουλες ολόκληρες. Αν είναι μεγάλες κόβουμε σε κομμάτια.

Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε την ζάχαρη, το κορν φλάουρ, τον χυμό, την φλούδα λάιμ και το νερό.

Προσθέτουμε τις φράουλες. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα κι αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά σε ήπιο βρασμό, για 5-6’ μέχρι να δέσει ελαφρά η σάλτσα φράουλα.

Ανακατεύουμε τακτικά.

Η σάλτσα θα γίνει σαν ρευστή μαρμελάδα με πολύ έντονο κόκκινο χρώμα και μοναδικό άρωμα.

Βάζουμε αμέσως σε ένα ανοιχτό μπολ, ώστε να κρυώσει και να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

Για την σάλτσα προτιμάμε μικρές ολόκληρες φράουλες. Αν είναι μεγάλες κόψτε τες στα 4.

argiro.gr

 

 

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα