Μην χασετε

Όσα δεν πρέπει να του κρύψεις

Είστε ερωτευμένοι, έχετε καλή επικοινωνία, σε κοιτά στα μάτια, κι όμως αυτά τα μάτια του κρύβουν κάποια μυστικά!

Advertisements

Ποια πράγματα δεν πρέπει να κρύβεις από τον καλό σου, γιατί και πόσο σοβαρές θα είναι οι συνέπειες για τη σχέση σας εφόσον εκείνος τ’ ανακαλύψει μόνος του!

1. Χρωστάς και της Μιχαλούς: όταν σε παίρνουν τηλέφωνο από την τράπεζα για τα 5 δάνεια, τις τρεις πιστωτικές και τη δόση του αμαξιού που έχεις αφήσει απλήρωτη, εσύ γνέφεις αδιάφορα στο νέο σου αγόρι πως δεν πρέπει ν’ ανησυχεί αφού έρχονται εκλογές και σε έχουν ζαλίσει οι εταιρίες δημοσκόπησης. Προτού σε πάνε μέσα για χρέη ή προτού μείνετε μαζί και τον φάνε τα χρέη σου, κάνε την εξομολόγηση που πρέπει: ναι, χρωστάς και της Μιχαλούς αλλά ναι, είσαι πρόθυμη να κάνεις την αλλαγή στη ζωή σου.

2. Είσαι σκορποχέρα: σε συνέχεια του παραπάνω, αν εσύ το σκορπάς το χρήμα με ευκολία κι εκείνος είναι η προσωποποίηση του Σκρουτζ, δεν θα πάτε και πολύ μακρυά μαζί. Αντί να κρύβεις το πάθος σου για τα ψώνια και προτού ξεκοκαλίσεις τα χρήματα που κατέθεσε στον κοινό λογαριασμό που ανοίξατε, μιλήστε για τη σχέση σας με το χρήμα και βρείτε μια άκρη.

3. Η μονογαμία δεν συμπεριλαμβάνεται στα πιστεύω σου: εσύ πιστεύεις στην κοινοκτημοσύνη στη σχέση και μισείς την έννοια της μονογαμίας. Πολύ άντρες θα χαίρονταν με μια τέτοια δήλωση αλλά ίσως όχι ο καλός σου. Αν εκείνος είναι έξτρα κτητικός και προτιμά να σε σέρνει δεμένη χειροπόδαρα επειδή ξενοκοίταξες, Χιούστον υ7πάρχει πρόβλημα. Το ίδιο συμβαίνει και με τα υπόλοιπα πιστεύω που ασπάζεστε όπως είναι η θρησκεία.

4. Τα παιδιά δεν είναι και το καλύτερό σου: προτού πάτε τη σχέση σας στο επόμενο επίπεδο, είναι σημαντικό να μοιραστείτε την άποψη που έχετε για το γάμο και τα παιδιά. Αν εκείνος βλέπει εκκλησία και τρέχει ενώ εσύ ψοφάς να ντυθείς νυφούλα, υπάρχει πρόβλημα. Το ίδιο ισχύει αν εσύ δεν ψήνεσαι και πολύ στην ιδέα της μητρότητας αλλά εκείνος θέλει να φτιάξετε μαζί την οικογένεια Χωραφά.

5. Η δουλειά σου δεν είναι πολύ απαιτητική: έχεις όρεξη, έχεις όνειρα, έχεις και μια καριέρα που την ξεκινήσει προτού εκείνος εμφανιστεί στη ζωή σου. Η δουλειά σου είναι πολύ απαιτητική, πήζεις καθημερινά στο γραφείο ενώ τα ταξίδια που πρέπει να κάνεις είναι πολλά. Αν ο καλός σου θέλει μια γυναίκα δούλα και κυρά στο σπίτι, ο δεσμός δεν θα ανθίσει. Ακόμα κι αν παρατήσεις το όνειρό σου, θα θυμάσαι πάντα γιατί και για ποιον θυσιάστηκες σαν την Ιφιγένεια στην Αυλίδα.

6. Ετοιμάζεσαι να μετακομίσεις: ο έρωτας έρχεται πάντα τις πιο ακατάλληλες στιγμές. Και δεν μιλάμε απλά για τις περιπτώσεις που γνωρίζεις κάποιον αλλά ταυτόχρονα έχεις αποφασίσει να μετακομίσεις στη άλλη γωνιά της πόλης (που αν μιλάμε για την Αθήνα, κι εκεί το πρόβλημα είναι τεράστιο). Μιλάμε για γνωριμία που γίνεται κι εσύ σκοπεύεις στο τέλος του χρόνου να πας για μεταπτυχιακό στην Ουάσιγκτον ή να ζήσεις μόνιμα στην Κίνα. Προτού δεθείς με το αγόρι που γνώρισες, μίλα του ειλικρινά για το πρόγραμμα ζωής που έχεις.

7. Αντιμετωπίζεις κάποιο πρόβλημα υγείας: μήπως πάσχεις από κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας. Μήπως έχεις περάσει μια ασθένεια που έφερε τα πάνω κάτω στη ζωή σου; Όπως και να έχει, ο αγαπημένος σου πρέπει να γνωρίζει για το πρόβλημα αυτό, ειδικά στην περίπτωση που αυτό μπορεί να επηρεάσει το κοινό σας μέλλον. Στην πραγματική ζωή, δεν είναι όλα σαν το “Γλυκό Νοέμβρη” με τον Κιάνου Ριβς και την Σαρλίζ Θερόν.

Advertisements

8. Όχι πια σ€ξ, μόνο ό,τι τύχει: μετά το θέμα των χρημάτων, ο δεύτερος πιο συχνός λόγος καυγάδων ανάμεσα στα ζευγάρια είναι το σ€ξ και ό,τι έχει να κάνει με αυτό. Αν οι προτιμήσεις σας διαφέρουν στο κρεβάτι, αν εκείνος θέλει πολλά περισσότερα απ’ όσα μπορείς να δώσεις, μιλήστε. Σε περίπτωση που δεν τα βρείτε, προχώρα στον επόμενο.

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα