Μην χασετε

Οργάνωσε το ψυγείο σου σε έξι απλά βήματα

Είτε είσαι της τάξης είτε όχι, γεγονός είναι ότι η ζωή σου γίνεται πιο εύκολη όταν τα όλα τα πράγματα είναι οργανωμένα γύρω σου. Δες πώς μπορείς να τακτοποιήσεις με τον πιο λειτουργικό τρόπο και το ψυγείο σου.

Βήμα πρώτο

Για να σωστά αυτή η δουλειά, πρέπει πρώτα να αδειάσεις όλο το ψυγείο. “Στείλε” τα ευπαθή στους γείτονες, τακτοποίησε τα υπόλοιπα σε προστατευμένο χώρο και ξεκίνα…

Βήμα δεύτερο

Καθάρισε το ψυγείο διεξοδικά. * Χαμήλωσε τη θερμοκρασία για όση ώρα θα δουλεύεις με την πόρτα ανοιχτή. * Βγάλε τις ράγες και όλα τα μέρη του ψυγείου που αφαιρούνται και πλύνε τα με ζεστό νερό στον νεροχύτη, όπου και θα τα αφήσεις να στεγνώσουν.

Βήμα τρίτο

Καθάρισε και το εξωτερικό του ψυγείου με την ευκαιρία. Να γίνει ολοκληρωμένη η δουλειά…

Advertisements

Βήμα τέταρτο

Άνοιξε το ψυγείο σου βάλε τα ράφια και τα συρτάρια στη θέση τους και άρχισε την προεργασία για να τοποθετείς πίσω τα πράγματα. * Βέβαια, καλό είναι να έχεις φροντίσει να προμηθευτείς μπολάκια ή τάπερ ρηχά και μακριά που να φτάνουν μέχρι το βάθος του ψυγείου, ώστε να τακτοποιήσεις πιο όμορφα κυρίως τα λιγότερο ογκώδη τρόφιμα. * Και καλό είναι τα σκεύη αυτά να είναι διαφανή έτσι ώστε να φαίνεται τι υπάρχει μέσα.

Βήμα πέμπτο

Θυμήσου ένα γενικό “βάλε τα όμοια μαζί” και ξεκίνα την επανατοποθέτηση.
* Στην πόρτα κράτα χαμηλά τα γάλατα και τα νερά, ενώ πιο πάνω βάλε αναψυκτικά, και μικρά βαζάκια με σάλτσες, μουστάρδες κλπ.
* Κράτα τα τρόφιμα που χρησιμοποιείς καθημερινά (υλικά για τοστ, βούτυρο κλπ) στο έξω μέρος των χαμηλών ραφιών έτσι ώστε να φαίνονται με την πρώτη.
* Βάλε τα λαχανικά στα ειδικά συρταράκια τα οποία καλό είναι να έχεις ντύσει αν όχι με το ειδικό “χαλάκι” για την υγρασία, με απλό χαρτί κουζίνας για την καθαριότητα.
* Τα αβγά είναι επίσης ένα “θέμα” στο ψυγείο, το οποίο όμως λύνεται με τις θήκες που είτε υπάρχουν στις πιο σύγχρονες συσκευές, είτε με τις ειδικές συσκευασίες που υπάρχουν στο εμπόριο.
* Φρόντισε να μην βάζεις ανοιχτά τάπερ ή πιάτα με φαγητό στο ψυγείο, γιατί αφενός η μυρωδιά, αφετέρου ο κίνδυνος να χυθεί κάτι προμηνύει πρόβλημα.
* Γενικά πάντως, η βασική οδηγία είναι ο τακτικός έλεγχος των ραφιών.

Βήμα έκτο

Εκπαίδευσε και την οικογένειά σου
*Εσύ μπορεί να έκανες το καλό, αλλά αν δεν φροντίσεις να το διατηρήσεις αυτό το καλό, πολύ γρήγορα θα βρεθείς μπροστά στον ίδιο χαμό. Το ίδιο ισχύει και για τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας ή για τους άλλους συγκατοίκους.
* Φέρε “όλο τον κόσμο” στην κουζίνα, άνοιξε το ψυγείο και παρουσίασέ το (!) τονίζοντας το ζητούμενο που δεν είναι άλλο από το να διατηρηθεί αυτή η εικόνα για… πάντα. Ευσεβείς πόθοι; Και γιατί όχι χαρούμενη πραγματικότητα;

womenonly.gr

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα