Μην χασετε

Ομελέτα σουφλέ: Μια εύκολη και λαχταριστή συνταγή που σίγουρα θα λατρέψετε

Μια εύκολη και απολαυστική συνταγή για να αξιοποιήσετε το μπαγιάτικο ψωμί! Ένα οικογενειακό φαγητό!

Advertisements

 

Από τον  Άκη Πετρετζίκη

 

Συστατικά

  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο, + έξτρα για το άλειμμα του σκεύους
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 100 γρ. μανιτάρια champignon
  • 1/4 ματσάκι μαϊντανό
  • 2 κ.σ. φύλλα θυμαριού
  • 300 γρ. ψωμί, μπαγιάτικο
  • 100 γρ. ζαμπόν, κομμάτι
  • 220 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
  • 8 αβγά, μέτρια
  • 500 γρ. γάλα, 3,5%
  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • θυμάρι

 

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Ζεσταίνουμε σε ένα γουόκ σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο.
  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά να μαλακώσουν ελαφρά.
  • Κόβουμε την πιπεριά σε κυβάκια 1 εκ. και τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες, τα προσθέτουμε στο γουόκ, και σοτάρουμε για ακόμα 2-3 λεπτά.
  • Αποσύρουμε το γουόκ από τη φωτιά και μεταφέρουμε τα λαχανικά σε ένα μπολ.
  • Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό, το θυμάρι, και τα ρίχνουμε στο μπολ.
  • Λαδώνουμε ελαφρά ένα πυρίμαχο σκεύος 25×35 εκ. ή ένα στρογγυλό ταψί 26 εκ.
  • Κόβουμε το ψωμί σε κυβάκια 2 εκ. και τα ρίχνουμε στο σκεύος.
  • Απλώνουμε πάνω από το ψωμί τα λαχανικά.
  • Κόβουμε το ζαμπόν σε κυβάκια 1 εκ.
  • Απλώνουμε τα κυβάκια του ζαμπόν πάνω από τα λαχανικά και πασπαλίζουμε με τα 200 γρ. τριμμένης γραβιέρας.
  • Βάζουμε σε ένα μπολ τα αβγά, το γάλα, την κρέμα γάλακτος, το μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι, και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός
  • Αδειάζουμε τα υλικά του μπολ στο σκεύος.
  • Κουνάμε το σκεύος ώστε να πάει το μείγμα παντού και πιέζουμε προς τα μέσα τα κομμάτια του ψωμιού που δεν καλύπτονται από τα υγρά.
  • Σκεπάζουμε το πυρίμαχος σκεύος με διαφανή μεμβράνη και μεταφέρουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160οC στον αέρα.
  • Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη γραβιέρα και ψήνουμε στον φούρνο για 35-40 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί, να χρυσαφίσει και να σφίξει το σουφλέ.
  • Αφαιρούμε το σκεύος από τον φούρνο και αφήνουμε στην άκρη για 15-20 λεπτά να σφίξει ελαφρά η ομελέτα.
  • Κόβουμε το σουφλέ σε κομμάτια και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με λίγο θυμάρι.

 

akispetretzikis.com

Advertisements

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα