Μην χασετε

Οι 5 χειρότερες διατροφικές συνήθειες για τον μεταβολισμό

Άν έχετε ως στόχο την απώλεια ή την διατήρηση του βάρους σας είναι σημαντικό να μην ξεχνάτε να φροντίζετε τον μεταβολισμό σας.

Ο μεταβολισμός είναι ζωτικής σημασίας για πολλές σωματικές λειτουργίες, οι οποίες περιλαμβάνουν τη μετατροπή των τροφίμων σε ενέργεια και την καύση θερμίδων. Αν έχετε γρήγορο μεταβολισμό, το σώμα σας καίει θερμίδες ακόμα και όταν κοιμόμαστε. Αν όμως ο μεταβολισμός σας επιβραδυνθεί, καίτε λιγότερη ενέργεια και λιγότερες θερμίδες.

Μπορεί να έχετε αργό μεταβολισμό χωρίς καν να το καταλάβετε. Μερικά κοινά συμπτώματα ενός πιο αργού μεταβολισμού περιλαμβάνουν την απώλεια μαλλιών, ξηροδερμία, κόπωση και αύξηση βάρους ή πρόβλημα απώλειας βάρους.

Αν και μπορεί να είναι απογοητευτικό ζείτε με έναν πιο αργό μεταβολισμό, υπάρχουν ορισμένες διατροφικές συνήθειες που μπορείτε να αλλάξετε, έτσι ώστε να επιταχύνετε τον μεταβολικό σας ρυθμό.

Advertisements

 

 

Δείτε τις χειρότερες διατροφικές συνήθειες για τον μεταβολισμό σας

Δεν τρώτε αρκετή πρωτεΐνη όλη την ημέρα

Η λήψη πρωτεΐνης είναι ένα σημαντικό μέρος της ενίσχυσης της μεταβολικής υγείας. Οι περισσότερες επίσημες οργανώσεις διατροφής προτείνουν μια αρκετά μέτρια πρόσληψη πρωτεΐνης, η οποία είναι 0,8 kg ανά σωματικό βάρος.

Αυτό ισοδυναμεί με:

Advertisements

56 γραμμάρια την ημέρα για τον μέσο άνδρα

46 γραμμάρια την ημέρα για τη μέση γυναίκα

Αυτό μπορεί να είναι αρκετό για την πρόληψη της ανεπάρκειας, αλλά το ποσό που χρειάζεστε εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως το επίπεδο δραστηριότητάς σας, την ηλικία, τη μυϊκή μάζα, τους στόχους σωματικής διάπλασης και τη συνολική υγεία.

 

Παραλείπετε το πρωινό γεύμα

Μπορεί να είναι δελεαστικό να ξυπνάτε το πρωί και να παραλείπετε το πρωινό. Ίσως είστε πολύ απασχολημένοι και ξεχνάτε να φάτε κάτι με τον καφέ σας, ή ίσως προσπαθείτε να μειώσετε τις θερμίδες και αποφασίσετε να αποφύγετε το πρώτο γεύμα της ημέρας. Όποιος και αν είναι ο λόγος για την παράλειψη, ίσως θελήσετε να το ξανασκεφτείτε.

Advertisements

Σκεφτείτε τον μεταβολισμό σας σαν μια φωτιά, που θα πρέπει να την ανάψετε, και το πρωινό κάνει ακριβώς αυτό.

Ο στόχος είναι να ξεκινήσετε με ένα πρωινό πλούσιο σε φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και υγιές λίπος. Αυτό θα μπορούσε να περιλαμβάνει αυγά με λαχανικά, πλιγούρι βρώμης με φυστικοβούτυρο,  γιαούρτι με μούρα ή μια τορτίγια ολικής αλέσεως με αυγό, τυρί, άπαχη πρωτεΐνη και ένα φρόυτο.

 

Δεν καταναλώνετε αρκετές φυτικές ίνες

Οι φυτικές ίνες όχι μόνο βοηθούν στη διατήρηση ενός υγιούς μεταβολισμού, αλλά επίσης συμβάλουν στην καλύτερη υγεία γενικότερα.

Οι φυτικές ίνες μπορούν να βοηθήσουν τον μεταβολισμό σας με δύο κύριους τρόπους: τη διαδικασία της πέψης και κρατώντας σας χορτάτους.

 

Δεν παίρνετε αρκετές θερμίδες

Η μείωση των θερμίδων μπορεί μερικές φορές να είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να χάσετε κιλά, αλλά αν δεν καταναλώνετε αρκετές θερμίδες όλη την ημέρα, στην πραγματικότητα θα επιβραδυνθεί ο μεταβολισμός σας.

Πρέπει να τρώτε θερμίδες για να κάψετε θερμίδες. Και ενώ χρειάζεται θερμιδικό έλλειμμα για την απώλεια βάρους, η κατανάλωση πολύ λίγων θερμίδων μπορεί να κάνει το σώμα σας να πιστεύει ότι η τροφή είναι σπάνια και να επιβραδύνει τον μεταβολισμό για να αντισταθμίσει αυτή την απώλεια.

 

Τρώτε πολλές επεξεργασμένες τροφές

Ο μεταβολισμός σας επηρεάζεται από την ποσότητα τροφής που τρώτε, αλλά επηρεάζεται επίσης και από το είδος της τροφής. Γι αυτό και είναι σημαντικό να περιορίσετε την να πρόσληψη επεξεργασμένων τροφίμων.

 

ΠΗΓΗ

 

 

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα