Μην χασετε

«Ο 18χρονος τεμπέλης γιος του συντρόφου μου, καταστρέφει τη σ∈ξουαλική μας ζωή. Τι να κάνω;»

«Είμασταν πολύ καλά μαζί αλλά τώρα τελευταία δεν συμβαίνει αυτό».

Advertisements

Οι περιορισμοί που βάζουμε στις σχέσεις μας είναι ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες για την επιτυχία τους και την ψυχική μας ευεξία. Ανεξάρτητα από το εάν αυτές οι σχέσεις αφορούν την επαγγελματική μας ζωή ή την προσωπική μας ζωή, πρέπει να είμαστε σαφείς για τις δικές μας επιθυμίες και ανάγκες τόσο στον εαυτό μας όσο και στους άλλους.

Τι γίνεται όμως όταν οι άλλοι δεν είναι μόνο οι σύντροφοί μας ή οι συνάδελφοί μας, με τους οποίους έχουμε μια οικειότητα και καθημερινή τριβή, αλλά κοντινοί συγγενείς τους ή ακόμα και παιδιά τους;

Μία γυναίκα γράφει για τον προβληματισμό της σχετικά με τον γιο του συντρόφου της, ο οποίος φιλοξενείται στο σπίτι τους, αλλά δεν έχει κανένα ενδιαφέρον, είναι απαθής απέναντι σε όλα και, όπως τον χαρακτηρίζει η ίδια, «τεμπέλης», με αποτέλεσμα να χαλάει το δικό της πρόγραμμα όταν βρίσκεται στο σπίτι με τον σύντροφό της.

Παραδέχεται πως ο νεαρός χρειάζεται ενθάρρυνση, αλλά η ίδια φοβάται πως αυτή η κατάσταση θα συνεχιστεί επ’ αόριστον και όλο αυτό θα έχει μεγαλύτερο αντίκτυπο στη σeξουαλική ζωή με τον σύντροφό της.

Η εξομολόγηση

«Ως επί το πλείστον, ο σύντροφός μου και εγώ έχουμε μια υπέροχη και αγαπημένη σχέση. Συνηθίζαμε να είμαστε πολύ πιο ενεργοί σeξουαλικά και εγώ είχα πολλή όρεξη, αλλά αυτές τις μέρες απλά δεν έχω τον χρόνο ή την ενέργεια. Έχουμε ένα μικρό παιδί και είμαι θετός γονιός για τα τρία ενήλικα παιδιά του.

Αν ζούσαμε μόνοι μας, θα είχαμε το σπίτι περισσότερο για εμάς και πιθανώς θα κάναμε πιο πονηρό και περισσότερο σeξ, αλλά το να ζει μαζί μας ο 18χρονος γιος του με σκοτώνει.

Έφυγα από μια συγκατοίκηση πριν από χρόνια επειδή είχα ξεπεράσει αυτό το στάδιο για τα καλά.

Advertisements

Τώρα, πρέπει να μοιραστώ το σπίτι, για το οποίο δούλεψα τόσο σκληρά, με έναν 18χρονο που δεν τον νοιάζει τίποτα και δεν δείχνει κανένα ενδιαφέρον γενικά.

Ο σύντροφός μου θέλει να τον διευκολύνει, αλλά νομίζω ότι η έλλειψη φιλοδοξίας του γιου του δείχνει ότι είναι τεμπέλης και κακομαθημένος και φοβάμαι ότι θα καταλήξει να ζει μαζί μας πολύ περισσότερο απ’ όσο θέλω.

Έχω δουλέψει σκληρά για να φτάσω στο σημείο να μπορώ να απολαμβάνω τη ζωή μου και να κάνω ό,τι θέλω με τους δικούς μου όρους. Μπορεί να ακούγομαι κακομαθημένη, αλλά ο σύντροφός μου και εγώ κάναμε καταπληκτικό σeξ μέχρι που ο γιος του άρχισε να τριγυρνάει στο σπίτι όλη μέρα, κάθε μέρα».

Η απάντηση της ειδικού

Η ψυχοθεραπέυτρια Pamela Stephenson Connolly, μέσα από τη στήλη της στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Guardian, απαντά:

«Έχετε κάθε δικαίωμα να θέσετε όρια για να δημιουργήσετε μια πιο ευχάριστη κατάσταση διαβίωσης για τον εαυτό σας.

Πρέπει να κάνετε μια ειλικρινή –αλλά προσεκτική και με αγάπη– συζήτηση με τον σύντροφό σας και να του πείτε πώς αισθάνεστε. Κάντε το αυτό χωρίς να επιρρίπτετε πολλές ευθύνες στον 18χρονο, αλλά ταυτόχρονα εκφράστε την πεποίθησή σας πως πρέπει να τον ενθαρρύνετε να κάνει κάτι με τη ζωή του.

Σπάνια είναι χρήσιμο για οποιονδήποτε να υποστηρίζει την τεμπελιά – βοηθήστε με ευγένεια τον σύντροφό σας να δει ότι η ανεξαρτησία του γιου του αξίζει να ενθαρρυνθεί».

Advertisements

marieclaire.gr

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα