Υλικά: 

  • 4 μανιτάρια Portobello ( για 6 περίπου ψωμάκια )
  • ψωμάκια της αρεσκείας σας
  • υλικά της αρεσκείας σας ( κρεμμύδι, τομάτα, αβοκάντο, τυρί, μαρούλι κ.α)

Υλικά για την σως:

  • 1 κ.γλ. ελαιόλαδο
  • 1/4 κρεμμύδι τριμμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένο
  • 2 κ.σούπας μουστάρδα ντιζόν
  • 2 κ. σούπας maple syrup ( θα το βρείτε σε όλα τα σούπερ μάρκετ )
  • 1 κ. σούπας σόγια
  • 1/2 κ.γλ. τσίλι
  • λίγο αλάτι

Εκτέλεση: 

Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνετε λίγο λάδι σε κανονική φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ανακατέψτε ώσπου να ροδίσουν. Έπειτα ρίχνετε και τα υπόλοιπα υλικά. Προσθέστε καρυκεύματα ανάλογα με τις προτιμήσεις σας ( πιπέρια – αλάτι ). Ύστερα κόβετε σε λωρίδες ή στην ίδια διάσταση με  το ψωμάκι, τα μανιτάρια και τα μαρινάρετε στη σως για 15- 20′. Στη συνέχεια ψήνετε τα μανιτάρια στο γκριλ ή στη σχάρα, γύρω στα 5-8′ από την κάθε πλευρά.

Όταν είναι έτοιμα τα μανιτάρια προσθέστε και άλλη barbeque σως, και σερβίρετε με όποιο άλλο προϊόν σας αρέσει!