Advertisements

Μια κλασική και αγαπημένη κινέζικη συνταγή που λατρεύουμε σε κάθε χώρα.

 

Advertisements

Από τον Γιώργο Τσούλη

 

ΥΛΙΚΑ

  • 200 γρ. κοτόπουλο μπούτι, ξεκοκαλισμένο και κομμένο σε κομμάτια
  • 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1 κ.σ. σόγια
  • 300 γρ. Noodles, βρασμένα
  • Ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 κ.σ. φρέσκο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • ½ κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε στικς
  • ½ καρότο, κομμένο σε στικς
  • ½ πράσινη πιπεριά, κομμένη σε στικς
  • 150 γρ. μανιτάρια, λευκά κομμένα στα 4
  • 2 κ.σ. σόγια
  • 80 ml γλυκόξινη σάλτσα
  • 3 κ.σ. νερό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1 κ.σ. σουσάμι

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αδειάζουμε σε ένα μπολ το κοτόπουλο, τη σόγια, το αλάτι, το πιπέρι, τη πάπρικα και μαρινάρουμε για 30 λεπτά.

Advertisements

Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, το σκόρδο, το κοτόπουλο και σοτάρουμε για 6 με 7 λεπτά.

Προσθέτουμε λίγο λάδι ακόμα, ρίχνουμε τις πιπεριές, το καρότο, τα μανιτάρια, το φρέσκο κρεμμύδι και σοτάρουμε για 3 με 4 λεπτά.

Ρίχνουμε το νερό, το αφήνουμε να πάρει μια βράση, προσθέτουμε έπειτα τα noodles, τη γλυκόξινη, ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε να πάρει άλλη μια βράση.

Σερβίρουμε με σουσάμι.

 

giorgostsoulis.com

 

Advertisements
Advertisements