Μην χασετε

Noodles κοτόπουλο: Μια κλασική και αγαπημένη κινέζικη συνταγή που θα λατρέψετε

Μια κλασική και αγαπημένη κινέζικη συνταγή που λατρεύουμε σε κάθε χώρα.

 

Από τον Γιώργο Τσούλη

 

Advertisements

ΥΛΙΚΑ

  • 200 γρ. κοτόπουλο μπούτι, ξεκοκαλισμένο και κομμένο σε κομμάτια
  • 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1 κ.σ. σόγια
  • 300 γρ. Noodles, βρασμένα
  • Ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 κ.σ. φρέσκο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • ½ κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε στικς
  • ½ καρότο, κομμένο σε στικς
  • ½ πράσινη πιπεριά, κομμένη σε στικς
  • 150 γρ. μανιτάρια, λευκά κομμένα στα 4
  • 2 κ.σ. σόγια
  • 80 ml γλυκόξινη σάλτσα
  • 3 κ.σ. νερό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1 κ.σ. σουσάμι

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αδειάζουμε σε ένα μπολ το κοτόπουλο, τη σόγια, το αλάτι, το πιπέρι, τη πάπρικα και μαρινάρουμε για 30 λεπτά.

Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, το σκόρδο, το κοτόπουλο και σοτάρουμε για 6 με 7 λεπτά.

Advertisements

Προσθέτουμε λίγο λάδι ακόμα, ρίχνουμε τις πιπεριές, το καρότο, τα μανιτάρια, το φρέσκο κρεμμύδι και σοτάρουμε για 3 με 4 λεπτά.

Ρίχνουμε το νερό, το αφήνουμε να πάρει μια βράση, προσθέτουμε έπειτα τα noodles, τη γλυκόξινη, ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε να πάρει άλλη μια βράση.

Σερβίρουμε με σουσάμι.

 

giorgostsoulis.com

Advertisements

 

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα