Μην χασετε

Νηστίσιμη διατροφή κατά της κυτταρίτιδας

ΤΡΙΤΗ

Πρωινό

1 φέτα ψωμί με μέλι και ταχίνι και 1 ποτ γάλα σόγιας

Δεκατιανό

1 χούφτα ξηρούς καρπούς ανάλατους

Advertisements

Μεσημεριανό
Μπέργκερ με φαλάφελ

Υλικά

  • 400 γραμμάρια ρεβύθια πλυμένα και στραγγισμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 χούφτα μαϊντανό
  • 1 κουταλιά του γλυκού κύμινο
  • 1 κουταλιά του γλυκού κόλιαντρο
  • 1/2 κουταλιά του γλυκού τσίλι σε σκόνη
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 2 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο
  • 200 γραμμάρια σάλτσα ντομάτας (φτιαχτή ή αγοραστή)
  • πράσινη σαλάτα για τη γέμιση
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • πιτούλες για να τις γεμίσεις

ΕκτέλεσηΒάζεις τα ρεβίθια στο μπλέντερ, μαζί με το σκόρδο, το μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι το αλεύρι και το κρεμμύδι.

Αφαιρείς και πλάθεις σε στρογγυλό σχήμα. Τηγανίζεις σε αντικολλητικό σκεύος για τρία λεπτά από κάθε πλευρά.

Φτιάχνεις σαντουιτσάκια γεμίζοντας την πίτα με φαλάφελ, πράσινη σαλάτα και κόκκινη σάλτσα.

Απογευματινό

Advertisements

2 ρυζογκοφρέτες με 1κουταλάκι του γλυκού μέλι ανά μερίδα

Βραδινό

Δημητριακά με κινόα και πλιγούρι

Υλικά

  • 1 1/2 φλιτζ. χυμός μήλου χωρίς πρόσθετη ζάχαρη
  • 1 φλιτζ. νερό
  • 1/2 φλιτζ. κινόα (θα τα βρεις σε καταστήματα με υγιεινές και βιολογικές τροφές)
  • 2 κ.σ. ξερά δαμάσκηνα ψιλοκομμένα
  • 2 κ.σ. μύρτιλλα αποξηραμένα
  • 2 κ.σ. ξερά βερίκοκα ψιλοκομμένα
  • 2 κ.σ. σταφίδες
  • 1/2 κ.γ. κανέλα τριμμένη
  • 1/4 κ.γ. μπαχάρι τριμμένο
  • 1/2 φλιτζ. πλιγούρι
  • 1/4 φλιτζ. άπαχο γάλα ή γάλα σόγιας

Εκτέλεση

Σε μεσαία κατσαρόλα, ανακάτεψε το νερό με το χυμό μήλου και άφησε να σιγοβράσουν σε μέτρια φωτιά. Ξέπλυνε τα κινόα και σούρωσέ τα σε πολύ λεπτό σουρωτήρι. Ζέστανέ τα σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ψήσ’ τα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να αρχίσει να πετάγεται, για 2-3 λεπτά περίπου.

Ρίξε τα κινόα, τα αποξηραμένα φρούτα και τα μπαχαρικά στην κατσαρόλα με το χυμό μήλου. Σιγόβρασε για 12-15 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να μαλακώσουν τα σιτηρά. Πρόσθεσε το πλιγούρι και ανακάτεψε. Απομάκρυνε την κατσαρόλα από το μάτι και σκέπασε με το καπάκι της.

Άφησέ τη σκεπασμένη για 5-7 λεπτά, μέχρι το πλιγούρι να απορροφήσει τα υγρά και να γίνει αφράτο. Πρόσθεσε το γάλα, ανακάτεψε και σερβίρισε.

Advertisements

ή
απλά φρουτοσαλάτα με φρούτα εποχής

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα