Μην χασετε

«”Μια καλή μαμά δεν θα άφηνε ποτέ το παιδί της να κλάψει”»: O άντρας μου με έπεισε oτι δεν είμαι καλή μητέρα

Ο άντρας μου πάντα με έκανε να αισθάνομαι τύψεις που είμαι εργαζόμενη μητέρα με ένα μωρό.

 

“Είσαι απαράδεκτη μητέρα” μου έλεγε πολύ συχνά, σχεδόν σε καθημερινή βάση. Έτσι όπως το ακούτε. Όταν έκλαιγε το παιδί, αμέσως πεταγόταν και μου έλεγε “Μια καλή μαμά δεν θα άφηνε ποτέ το παιδί της να κλάψει”.

 

Advertisements

Δεν ήξερα πως να μαγειρέψω κάποια φαγητά για το παιδί μου όταν κάναμε εισαγωγή στις τροφές, και έπαιρνα τηλέφωνο την παιδίατρο μας για συμβουλές. Μόλις έκλεινα το τηλέφωνο εκείνος δεν έχανε ευκαιρία: “Είναι δυνατόν μια μάνα να μην ξέρει τι να δώσει στο παιδί της;”

 

Θα αναρωτιέστε για ποιό λόγο το ανεχόμουν όλο αυτό. Η απάντησή μου είναι τόσο χαζή που ντρέπομαι που θα το πω, αλλά είναι η αλήθεια. Νόμιζα οτι ήμουν ερωτευμένη μαζί του. Πίστευα, επίσης, οτι τα έλεγε για καλό, παρόλο που ακουγόταν σκληρά τα λόγια του.

 

Είχε έρθει η αδερφή μου επίσκεψη, και της είπα να κρατήσει λίγο το μωρό για να βάλω το φαγητό στο φούρνο. Εκείνη τη στιγμή μπήκε ο άντρας μου και την είδε να παίζει με το μωρό. “Μια μάνα τα προλαβαίνει όλα χωρίς βοήθεια” είπε εκείνος. Η αδερφή μου έγινε έξαλλη με το σχόλιό του, και για να με υποστηρίξει, κατέληξε να τσακωθεί μαζί του άσχημα.

Advertisements

Είχαμε μια νταντά να κρατάει το παιδί ενώ εργαζόμουν, που την πλήρωνα εξ’ ολοκλήρου εγώ από το μισθό μου, επειδή εκείνος αρνιόταν να δώσει χρήματα για κάτι τέτοιο. Θεωρούσε οτι μια καλή μάνα έπρεπε να κάθεται σπίτι με το παιδί, και ας έβγαζα περισσότερα χρήματα από εκείνον.

 

Τα λόγια του με πλήγωναν καθημερινά.

Αλλά πως θα μπορούσα να παραιτηθώ από τη δουλειά μου από τη στιγμή που χρειαζόμασταν το μισθό μου; Πλήρωνα σχεδόν τα μισά από τους μηνιαίους λογαριασμούς μας, και είχαμε και το σπίτι σε υποθήκη.

Μια μέρα, ενώ είχα μια πολύ σημαντική παρουσίαση στη δουλειά μου, τηλεφώνησε η νταντά και μου είπε οτι ο μικρός ψήνεται στον πυρετό, δεν μπορούσε να αναπνεύσει και οτι τον πάει στο νοσοκομείο επειγόντως. Παράτησα και την παρουσίαση και όλα στη στιγμή.

Πήρα αμέσως τον άντρα μου να δω αν ήταν στο δρόμο για το νοσοκομείο, αλλά εκείνος μου είπε οτι δεν μπορεί να φύγει απο τη δουλειά, προσθέτοντας οτι “Τα παιδιά μας καλής μάνας δεν αρρωσταίνουν”.

 

Γυρίσαμε στο σπίτι το βράδυ, όπου ο άντρας μου καθόταν στον καναπέ, και μόλις με είδε με το παιδί στην αγκαλιά σχολίασε: “Ποιά μάνα είναι τόσο ανεύθυνη που δεν κάθεται άλλη μια μέρα στο νοσοκομείο;”

Advertisements

Ήταν και η τελευταία φορά που τον είδα. Τον χώρισα και είμαι πιο ευτυχισμένη από ποτέ. Δεν είναι εύκολο, αλλά κάνω το καλύτερο που μπορώ.

Αργότερα, έμαθα οτι είχε παράνομη σχέση από την περίοδο που ήμουν έγκυος με μια συνάδελφό του.

 

Πήρα τη σωστή απόφαση και εύχομαι όποια γυναίκα περνάει κάτι αντίστοιχο να μην το επιτρέπει!

Ναι, είναι δύσκολο. Αλλά είναι καλύτερο να είσαι μόνη και να κάνεις το καλύτερο που μπορείς, να είσαι καλά ψυχολογικά και εσύ και το παιδί σου, παρά να μένεις παντρεμένη απλά για να είσαι παντρεμένη. Σας το λέω με σιγουριά.

Μην το πάρετε στραβά, δεν σας λέω να χωρίσετε με τίποτα. Δεν είναι ωραίο να διαλύεται μια οικογένεια. Απλά σας υπενθυμίζω οτι η άσχημη συμπεριφορά δεν πρέπει να την ανέχεστε από κανέναν.

 

Μιράντα, 31

Πηγή: badmoms.gr

 

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα