Μανταρινόπιτα με φύλλο κρούστας φανταστική. Η μοναδική μοσχοβολιά και η γεύση του μανταρινιού, σε μία πίτα!

Advertisements

 

Από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

 

Advertisements

Υλικά Συνταγής

  • 1 πακέτο φύλλα κρούστας
  • 250 γραμ. καλαμποκέλαιο
  • 250 γραμ. ζάχαρη
  • ξύσμα από 3 χιώτικα μανταρίνια
  • 20 γραμ. (1 φάκελο) μπέικιν πάουντερ
  • 1 βανίλια
  • 5 αυγά χτυπημένα
  • 500 γραμ. στραγγιστό γιαούρτι (2+1/2 κεσεδάκια)

 

Για το σιρόπι
  • 600 γραμ. ζάχαρη
  • 500 γραμ. νερό
  • ξύσμα και χυμό από 2 μανταρίνια χιώτικα

 

Εκτέλεση

Για τη μανταρινόπιτα με φύλλο κρούστας, ανοίγουμε πρώτα το φύλλο από τη συσκευασία και το απλώνουμε να στεγνώσει για 15′.

  • Σε μπολ βάζουμε το λάδι, τη ζάχαρη, το ξύσμα, το baking powder, τη βανίλια, τα αυγά και το γιαούρτι.
  • Με σύρμα τα χτυπάμε καλά, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Ψιλοκόβουμε το στεγνό πλέον φύλλο και το ανοίγουμε με τα δάχτυλα, ώστε να ξεχωρίσει κομμάτι κομμάτι. Το προσθέτουμε στα υγρά υλικά.
  • Ανακατεύουμε πολύ καλά, ώστε να βραχούν τα φύλλα από τα υγρά υλικά.
  • Βουτυρώνουμε ή λαδώνουμε μακρόστενο ταψί 35×24 εκ. και αδειάζουμε τη μανταρινόπιτα. Πρέπει να είναι λεπτή σε πάχος.
  • Ισιώνουμε την επιφάνεια με κουτάλι.
  • Αφήνουμε να σταθεί για 15′ σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Την ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 180 ºC στις αντιστάσεις, στην κάτω σχάρα, ή στους 160 ºC στον αέρα, στη μεσαία σχάρα. Ψήνουμε για περίπου 35′, μέχρι να ροδίσει και να σταθεροποιηθεί. Σιροπιάζουμε τη ζεστή μανταρινόπιτα με το κρύο σιρόπι.

 

Advertisements

Για το σιρόπι

  • Βάζουμε σε κατσαρόλα τη ζάχαρη και το νερό. Ανακατεύουμε μέχρι να πάρει βράση. Βράζουμε για 5′.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα.
  • Αφήνουμε να κρυώσει.
  • Περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι τη ζεστή μανταρινόπιτα. Για μέγιστο γευστικό αποτέλεσμα και σωστό σιρόπιασμα, από πάνω μέχρι κάτω, η στρώση της πίτας πρέπει να είναι λεπτή.
  • Τη σερβίρουμε σε θερμοκρασία δωματίου ή παγωμένη, με μια μπάλα παγωτό.

 

argiro.gr

 

 

Advertisements
Advertisements