Τι είναι αυτό που κάνει το κυπριακό σουβλάκι να ξεχωρίζει; Μα φυσικά η κυπριακή πίτα στην οποία σερβίρεται, αλλά και τα υλικά που το συνοδεύουν. Να τα ετοιμάσετε, θα αρέσουν πολύ σε όλους.

Υλικά

  • 8 καλαμάκια σουβλάκι κοτοπουλο Νιτσιάκος χειροποίητα (125-150γρ. το κάθε σουβλάκι)
  • 4 κυπριακές πίτες
  • 1 ντομάτα μεγάλη ώριμη, ψιλοκομμένη
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • χυμό απο 1 λεμόνι
  • γιαούρτι στραγγιστό
  • καυτερές πιπερίτσες τουρσί
  • μερικά ντοματίνια
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Περιχύνετε τα σουβλάκια με λίγο λάδι, τα αλατίζετε και τα ψήνετε στα κάρβουνα, σε σχαροτήγανο ή αντικολλητικό τηγάνι.

Όσο ψήνονται τα σουβλάκια ετοιμάζετε τα συνοδευτικά τους. Ψιλοκόβετε το μαϊντανό και τον βάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τη ντομάτα, αλάτι, χυμό λεμόνι και ανακατεύετε.

Μόλις τα σουβλάκια είναι έτοιμα ψήνετε και τις πίτες. Ύστερα, τις ανοίγετε απο τη μία άκρη και τις γεμιζετε με τα ψημένα σουβλάκια, τη σαλάτα που ετοιμάσατε και λίγο γιαούρτι. Σερβίρετε το κυπριακο σουβλάκι με 1-2 πιπερίτσες τουρσί καυτερές και ντοματίνια.

olivemagazine.gr